Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Obren les incripcions per a l’Oncoswim 2020

Escrit per a 5 de Febrer de 2020

  • En parlem amb en Daniel Serra, del CN RadikalSwim
  • Enguany se celebra la 5a edició, fins ara porten recaptats 96.000 euros.

Aquest dissabte 1 de febrer es va obrir el període d’inscripcions per participar a l’Oncoswim 2020. La d’enguany serà la cinquena edició d’aquest repte esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim. La prova consisteix en nedar, en equips de quatre persones, els 30 km que separen les platges de l’Estartit i Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues.

La travessia tindrà lloc el 6 de juny. Té com a objectiu recollir fons per finançar un projecte d’investigació impulsat per la Universitat de Girona (UdG) sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves i que representa el 20% de tots els càncers de mama diagnosticats.

Des de la primera edició, s’ha aconseguit recaptar 96.000 euros per a aquesta recerca, en la qual participa un equip d’investigadors multidisciplinari de la UdG, l’Institut Català d’Oncologia i l’Hospital Dr. Josep Trueta.

La Milla Solidària, la versió popular

El mateix dia es van obrir també les inscripcions per a la MILLA SOLIDÀRIA, la versió més popular de l’Oncoswim, que consisteix a nedar el tram de Via Brava de Llafranc fins a Calella de Palafrugell (1,6 km aproximadament).

La sortida de la Milla Solidària tindrà lloc el mateix dia 6 de juny a la tarda, amb l’objectiu que l’arribada dels nedadors coincideixi amb la dels primers equips de la travessia de 30 km. Tot el que es recapta amb les inscripcions a aquesta prova es destina també a la investigació del càncer de mama triple negatiu.

En el cas de l’Oncoswim, el preu de la inscripció és 220 € euros per als participants amb llicència llicència federativa en vigor i de 231 € per a aquells que no disposin de l’esmentada llicència. Amb aquesta quantitat se sufragaran totes les despeses d’organització. Cada equip ha de fer, a més, una aportació mínima de 500 euros en concepte de donatiu. Les inscripcions es tancaran el 15 de maig. Per la Milla Solidària, el preu de la inscripció és de 20 euros (23 euros si no es disposa de llicència federativa) i hi ha l’opció d’inscriure’s el mateix dia.

Un repte esportiu molt exigent

L’esperit del repte esportiu Oncoswim continua essent el mateix que en les edicions anteriors. Els equips poden triar entre dues modalitats: relleus (com a mínim un membre de l’equip haurà d’estar sempre a l’aigua) o en grup (els quatre nedadors fan tot el recorregut junts i compten amb un cinquè integrant de l’equip que fa tasques de suport a l’embarcació). Els equips participants tindran un temps màxim de 12 hores per finalitzar la prova, per motius de seguretat. Es tracta d’una prova exigent a nivell físic, motiu pel qual els participants han d’acreditar que tenen capacitat per a realitzar-la, és a dir, que han de ser capaços de fer 3.000 metres en piscina en menys d’una hora. Durant la travessia, els equips aniran acompanyats en tot moment per una embarcació amb patró, i també hi haurà altres embarcacions i caiacs que faran seguiment durant el recorregut.

Escolta la xerrada de Rafel Corbí amb en Daniel Serra, del CN RadikalSwim


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *