Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Nova il·luminació per a la Torre Vila-seca

Escrit per a 24 de Setembre de 2019

  • S’han instal·lat 6 focus de letd de 19W de potència per un cost de 4.600€

L’Ajuntament de Palafrugell ha estrenat una nova il·luminació per a la Torre Vila-seca. Així, es guanyarà en visibilitat i es ressaltaran els elements constructius d’aquest monument patrimonial de la vila.

La nova instal·lació s’ha realitzat amb els recursos dels serveis de manteniment de la via pública i la única despesa ha estat l’adquisició dels focus, que ha representat un cost de 4.600 euros. Així doncs, s’han instal·lat 6 focus de led de 19 watts de potència.

La Torre de Vila-seca està considerada monument protegit com a bé cultural d’interès nacional de Palafrugell. Situada al carrer que duu el mateix nom, fou construïda al segle XVI com a torre de defensa del mas Adroher. En aquest sentit, el prior de Santa Anna va autoritzar-ne la construcció el 7 de maig de 1565. No obstant això, de tot el complex, actualment només queda en peu la Torre. El mas va ser enderrocat a principi dels anys seixanta del segle XX.

La Torre de Vila-seca és una de les moltes defenses per prevenir els atacs dels pirates i corsaris, escampades al llarg de les terres pròximes al litoral. Així doncs, amb aquesta actuació els veïns veïnes ja poden gaudir de la nova il·luminació per a la Torre Vila-seca.

Pau Lladó, regidor de Serveis comenta les millores d’il·luminació a la Torre Vila-seca

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *