Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Nou servei dietètic i novetats de l’Oncotrail 2020

Escrit per a 14 de gener de 2020

  • Lluís Comet, director de l’Oncotrail fa balanç de l’edició del 2019 i explica les novetats de cara al 2020.

La Fundació Oncolliga Girona posarà en marxa un nou servei d’assessorament dietètic al llarg d’aquest 2020. Aquesta és la principal novetat que s’ha donat a conèixer avui. El servei es finançarà amb els donatius recollits a la darrera edició de l’Oncotrail. D’altra banda, a més del nou servei dietètic també s’han presentat les novetats de l’Oncotrail 2020.

Durant l’acte s’ha fet balanç de la darrera edició i s’ha explicat a què s’han destinat els 331.365,49 euros que es van recaptar. Un gruix important dels fons recollits (124.592 euros) es destinarà als hospitals gironins per millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer; una altra part important (167.500 euros) a necessitats pròpies de la Fundació Oncolliga Girona, que en els darrers cinc anys ha experimentat un gran creixement en el nombre de serveis.

Lluís Comet, s’ha mostrat molt satisfet amb la xifra final recollida ja que va superar les expectatives de l’organització.

La importància d’una bona nutrició

La principal novetat és la partida d’11.000 euros que es destinarà a engegar un nou servei d’assessorament en dietètica i nutrició que l’Oncolliga té previst posar en marxa en els pròxims mesos. El principal objectiu d’aquest  nou servei és oferir coneixements sobre la influència de la nutrició en la prevenció del càncer. Lluís Comet remarca la importància de seguir un bons hàbits alimentaris.

En aquest sentit, expliquen que inicialment, aquest servei s’oferirà a través de visites concertades amb una especialista en nutrició i càncer, a la seu de l’entitat a Girona. No obstant això, no es descarta desenvolupar en un futur una aplicació per a dispositius mòbils amb informació d’interès sobre aquesta temàtica.

Novetats de l’Oncotrail 2020

Conscients de les pròpies limitacions organitzatives, es marquen un límit màxim de 270 equips participants. Com a novetat, en la pròxima edició s’hi podrà inscriure també el xofer de l’equip, que igual que els seus companys, tindrà dret a accedir als avituallaments.

D’altra banda, altres novetats que presentarà l’edició del 2020 serà diversos canvis de recorregut. S’elimina el tram del passeig de mar entre Sant Antoni de Calonge i Palamós. A més, després de la prova pilot de l’any passat, es tornen a marcar tots els trams.

La informació sobre el recorregut, que aquest any experimentarà alguns canvis,  s’anirà actualitzat puntualment a la pàgina web de l’esdeveniment.

Les inscripcions s’obriran demà, 15 de gener, però de moment únicament per als equips que ja van participar en l’edició de l’any passat i els que van quedar en reserva. Aquest primer període d’inscripcions es tancarà el 29 de febrer i a partir de l’1 de març, si encara queden places disponibles, s’obrirà a tothom. La plataforma d’inscripcions i donacions està habilitada a la web d’Oncotrail.

Així doncs, s’ha donat a conèixer el nou servei dietètic i les novetats per a l’Oncotrail 2020, la que serà la 7a edició d’aquesta prova.

Josep Pujols, representant de la Generalitat de Catalunya, Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde de Palafrugell i Lluïsa Ferrer, Oncolliga Girona. En segon terme, Lluís Comet, director de l’Oncotrail

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *