Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més recursos per l’equip pediàtric del CAP de Palafrugell

Escrit per a 3 de Març de 2020

  • Més recursos i un nou model de treball als 4 ABS de la comarca, a Palafrugell, Palamós, Torroella i La Bisbal.
  • També es posa en marxa un nou model que ha de suposar una millora qualitativa i quantitativa.

A partir d’aquest mes de març es destinaran més recursos per l’equip pediàtric del CAP de Palafrugell. A més, també s’incrementarà de manera progressiva els recursos dels equips pediàtrics de les àrees bàsiques de salut de Palamós, Torroella de Montgrí i La Bisbal d’Empordà. D’altra banda, també s’implementarà un nou model de treball.

Aquest nou model s’inicia a partir d’aquesta setmana al CAP de Palafrugell i als consultoris de Pals i Begur . Està previst que els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) l’implantin de manera progressiva a les altres àrees bàsiques de salut durant el 2020 i 2021 com explica a Ràdio Palafrugell el Dr. Joan Manel Torres, cap del servei de pediatria dels SSIBE.

Els equips pediàtrics s’han preparat per al canvi i durant un any. En aquest sentit, s’han revisat conjuntament els protocols d’exploració pediàtrica i el personal d’infermeria ha fet formació teòrica i també pràctica. L’equip està format per pediatres, infermeres pediàtriques i personal administratiu que gestiona les agendes de pediatria.

El nou model de funcionament de l’equip de pediatria ha establert, per a les visites de revisió i seguiment del nen sa, quin professional és l’idoni per a cada a visita en funció de l’edat i de les activitats preventives i de promoció de la salut que cal fer en cada moment. Un programa d’èxit com recorda el Dr. Torres.

Així, aquesta redistribució de les tasques, permetrà al pediatre disposar de més temps per al seguiment dels casos complexos i diagnòstic precoç de trastorns alimentaris, de desenvolupament, de conducta o psicològics de l’infant.

Millora quantitativa i qualitativa

D’altra banda, la nova forma de treballar i organització dels equips també suposa un canvi quantitatiu. Així, els equips pediàtrics de les 4 ABS es reforçaran amb tres infermeres pediàtriques més.

A banda, també suposarà un canvi qualitatiu en l’atenció mèdica que els equips presten als infants. Aquest tindrà incidència tant en les revisions pediàtriques  – eina fonamental per al diagnòstic precoç i la prevenció de trastorns en el desenvolupament del nen i de l’adolescent – com en el seguiment del Programa del nen sa. Per tant, com remarca el cap del servei de pediatria, es vol millorar en l’eficiència.

Així doncs, aquest programa té per objectius:

  • Facilitar uns hàbits i unes actituds de salut positius en els infants
  • Detectar precoçment els problemes de salut infantil
  • Facilitar el seu seguiment i la seva derivació́ a l’hospital o altres centres i especialistes, si s’escau.

Per últim, cal destacar que aquest model organitzatiu ja ha estat implantat amb èxit en alguns centres de Catalunya. Ara arriba als equips pediàtrics del Baix Empordà, una iniciativa pionera a la província de Girona. Així doncs, des d’aquest mes de març es destinen més recursos per l’equip pediàtric del CAP de Palafrugell i els de Palamós, Torroella i La Bisbal.

Més recursos per l'equip pediàtric del CAP de Palafrugell
Equip pediàtric del CAP de Palafrugell

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *