Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més famílies s’acullen al CDA de Palafrugell

Escrit per a 1 de Maig de 2020

  • Des de l’inici de la crisi del coronavirus el Centre de Distribució d’Aliments ha vist com setmana rere setmana són més les famílies que necessiten els seus serveis.

Per garantir la seguretat dels usuaris i dels voluntaris del Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de Palafrugell, des d’aquesta setmana s’estan repartint els lots d’aliments a domicili. Ho comentem amb la Marissa Grassot, responsable de Càritas Palafrugell. A més, la crisi econòmica derivada de la COVID-19 ha provocat que hi hagi més famílies que s’acullen al CDA de Palafrugell.

En les primeres setmanes del coronavirus el Centre de Distribució d’Aliments va adaptar el seu servei. Així, van decidir que prepararien els lots prèviament a l’arribada de les famílies. No obstant aquesta mesura, davant l’acumulació en certs moments d’usuaris, aquesta setmana han fet una passa més.

Un cop més, la col·laboració de voluntaris, Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i Agents Cívics ha fet possible aquesta feina. Marissa Grassot, responsable de Càritas Palafrugell destaca que actualment atenen prop de 100 famílies.

Augment progressiu del nombre d’usuaris

Des de Càritas alerten que setmana rere setmana han vist com més famílies s’acullen als serveis del CDA de Palafrugell. Així, dos mesos enrere al dia ajudaven prop de 70 usuaris, ara estan al voltant de les 95. Un increment setmanal d’unes 8 famílies.

L’increment és sostingut, però Grassot apunta a que en les properes setmanes es poden superar les xifres del 2016. Quatre anys enrere és quan més famílies necessitaven del seu ajut. Tot i que, Marissa Grassot, explica que de moment no temen quedar-se sense productes.

Arriben 675 litres de llet a Palafrugell

Joan Farré, regidor per Ciutadans a l’Ajuntament de Palafrugell es va posar en contacte amb l’empresa Central Lechera Asturiana perquè aquesta fes una donació de llet al municipi. En total, la productora asturiana ha donat 675 litres que han estat distribuïts per Darnés Grup (Mont-ras). La llet ha estat distribuïda entre la residència Palafrugell Gent Gran, l’Asil i el propi Centre de Distribució d’Aliments (CDA).

Una nova mostra de solidaritat, en aquest cas gestionada des de la figura de Joan Farré.


Opinions dels lectors
  1. antonia avelli ghiara   On   1 de Maig de 2020 at 11:47

    Al geriàtric no té que faltar la llet on són els diners que cobran.
    Las familias que no tenen aquest és on té que repartir-se i a la gen gran que está a casa sola .
    El geriàtric alguns pagan bastan i no fa falta caritat que prenguin els diners i els utilizin no aprofitem per fer política

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *