Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les escombraries, el principal problema per als palafrugellencs

Escrit per a 17 de maig de 2019

  • Un informe encarregat per Ràdio Palafrugell desvetlla l’opinió dels i les palafrugellenques respecte la vila
  • L’estudi es basa en 275 trucades telefòniques

Primer de tot, l’informe elaborat per l’empresa Infortécnica durant el mes d’abril a 275 persones de Palafrugell deixa a la llum que el principal problema per als palafrugellencs són les escombraries i la neteja. Les estadístiques mostren que, pràcticament 1 de cada 4 enquestats, al més d’abril, opinaven que el tema dels residus era la seva preocupació principal.

Tot seguit, amb un 16%, hi trobem com a segon problema més destacat els carrers i les voreres en mal estat. A continuació, un 14,9% de les persones enquestades tenen com a principal factor de preocupació l’atur. En aquest sentit, cal recordar que Palafrugell és el segon municipi de la comarca del Baix Empordà amb una taxa d’atur més elevada, segons dades de l’IDESCAT al desembre del 2018. No obstant això, també s’ha de dir que és la població amb més habitants.

Per últim, darrera d’aquests tres aspectes, trobem que els robatoris, la seguretat i la delinqüència preocupen en primer lloc al 13,8% dels enquestats.

D’altra banda, l’estudi també revela altres preocupacions dels palafrugellencs. Amb menys percentatge hi trobem la immigració, el turisme, la circulació, el govern o les pensions.

Principals problemes de les 275 persones enquestades durant el mes d’abril

Situació econòmica actual respecte fa 4 anys

L’estudi d’opinió dels palafrugellencs també deixa a la llum quina valoració fa respecte a la situació econòmica. L’informe compara l’opinió actual dels enquestats respecte a la de fa 4 anys.

D’una banda, s’observa que el 43,4% del enquestats creu que la situació a l’abril del 2019 és molt semblant que ara fa 4 anys. No obstant això, trobem que un 40.3% de les persones creu que la situació és una mica pitjor (21.7%) o molt pitjor (18.6%). Aquestes dades, es contraposen contra els que creuen que la situació econòmica ha millorat. Només un 16,3% opina que la situació és una mica millor (14%) o molt millor (2.3%).

Malgrat que l’opinió general és que la situació econòmica és semblant, també hi ha més d’un 40% dels enquestats creuen que la situació ha empitjorat.

Sondeig eleccions municipals 2019

Durant l’elaboració de l’informe sobre l’opinió dels palafrugellencs respecte a la situació del municipi, també es va dur a terme un sondeig electoral. A les 275 persones enquestades també se’ls ha preguntat respecte a quin partit votarà el proper 26 de maig. Aquests resultats, els treurem a la llum el dilluns 20 de maig.

Així doncs, malgrat les darreres mesures en matèria de residus, s’observa que el principal problema per als palafrugellencs són les escombraries i els residus.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *