Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’AFRU molesta amb el patronat de Palafrugell Gent Gran

Escrit per el 31 d'Agost de 2020

  • No entenen el perquè han decidit aturar la investigació interna al voltant del gran número de defuncions per COVID.
  • Consideren que els polítics de l’Ajuntament estan tapant-se les vergonyes els uns als altres.

L’AFRU, l’Associació de Familiars de Residents i Usuaris està molt molesta amb el patronat de la residència Palafrugell Gent Gran (PFGG). El fet que ha portat a fer públic aquest descontent és la decisió d’aturar la investigació interna sobre el que va passar al geriàtric en relació al COVID.

A mitjans de juny es coneixia que la fiscalia obria diligències d’investigació per la mort de 36 avis a Palafrugell Gent Gran durant la pandèmia. Aquesta investigació s’iniciava arran d’un escrit de denúncia presentat per l’AFRU. En aquest sentit, la fiscalia vol esbrinar si es va cometre alguna negligència a l’hora de tractar els usuaris afectats per COVID. A més, de saber si es van cometre possibles delictes d’imprudència amb resultat de mort.

Maria Lluïsa Farràs, presidenta de l’AFRU remarca que la investigació per part de fiscalia no exclou que el patronat faci una revisió del funcionament intern de la residència.

Així, des de l’Associació no creuen que les dues investigacions se solapin ja que es fa amb finalitats diferents. És per això que consideren que és un tema que no interessa a cap dels grups polítics.

En aquest sentit, en el comunicat l’AFRU es mostra molesta amb el consistori i el patronat de Palafrugell Gent Gran. A més, acusa els polítics d’estar “més preocupats en tapar-se les vergonyes uns als altres”.

Manca d’informació durant la pandèmia

La residència de Palafrugell ha estat la més castigada per COVID del Baix Empordà. En total van morir 36 ancians entre els mesos de març i juny. Una altra de les crítiques de l’AFRU envers el patronat és que per saber el que passava a la residència, durant els mesos més crítics de la pandèmia, va ser l’associació la que va fer el contacte directe amb el SSIBE.

En aquesta línia, Farrás recorda que l’AFRU va néixer el 2013 amb l’objectiu de ser un suport de la Fundació i per millorar el funcionament el dia a dia de la residència. No obstant això, consideren que en cap moments se’ls ha tingut en compte i que això ha tingut les seves consqüències al geriàtric.

La presidenta de l’Associació de Familiars de Residents i Usuaris de PFGG també reclama que l’entitat tingui veu i vot dins del patronat. Consideren que amb tot el que ha passat els familiars han de tenir més pes en les decisions que es prenen.

D’altra banda, Maria Lluïsa Farrás apunta que el fet d’aturar la investigació interna per part del patronat pot provocar que fins que fiscalia no resolgui pugui haver-hi una nova pandèmia. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb la presidenta de l’AFRU al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).