Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Partida d’Escacs arriba al Teatre de Palafrugell

Escrit per el 27 de Novembre de 2019

  • Jordi Bosch ens porta aquest monòleg, amb direcció de Iván Morales, aquest divendres dia 29 a 2/4 de 9 del vespre.

El cèlebre actor mataroní Jordi Bosch porta l’obra La Partida d’escacs al Teatre Municipal de Palafrugell. Un espectacle de Temporada Alta, el segon que es pot veure al municipi en aquest 2019.

Així, Bosch protagonitza el darrer muntatge d’Iván Morales. Un estudi sobre les obsessions a partir d’una novel·la d’Stefan Zweig. Amb Jordi Bosch n’hem parlat a nostre matinal per a saber més coses d’aquesta obra i, també d’ell mateix.

La carrera de Jordi Bosch comença a principis dels anys 80. En aquest sentit, ha passat pel teatre, la televisió (entre d’altres, Nissaga de Poder) i el cinema. Ara porta La Partida d’Escacs al Teatre Municipal de Palafrugell. En el següent enllaç podeu trobar la conversa amb l’actor català.

Stefan Zweig, el gran cronista austríac de l’Europa finisecular, va escriure La partida d’escacs quan ja es trobava en el seu exili argentí. El narrador d’aquest relat està de camí a Buenos Aires a bord d’un transatlàntic. Aquest serà l’escenari d’una estranya partida d’escacs entre dos mestres les vides dels quals estan dolorosament relacionades amb aquest joc mil·lenari. 

Iván Morales ha transformat la història en un intens monòleg –entre la comèdia i el drama– al servei de Jordi Bosch, que assumeix totes les veus i totes les personalitats en un espai que recrea l’esplendor de les grans embarcacions i la màgia del teatre.

Podeu adquirir la vostra entrada per a l’obra de teatre a l’enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).