Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La nova museografia del Museu del Suro, sense data

Escrit per a 28 de Gener de 2020

  • La 1a fase s’ha d’executar aquest any, però encara no hi ha una data exacte d’inici.
  • Josep Salvatella especifica que el temps d’execució és de 6 mesos, per tant, “hauria de començar en els propers mesos”.

L’any 2020 és un any de canvis pel Museu del Suro, i és que ha de tenir lloc la 1a fase de la nova museografia. No obstant això, Josep Salvatella, el màxim responsable polític de l’equipament, encara no ha pogut avançar quan s’iniciarà la renovació. En paral·lel, tenen en marxa un procés participatiu per saber l’opinió dels usuaris respecte el futur del Museu. Amb tot, la nova museografia del Museu del Suro, encara, es troba sense data.

L’execució de la 1a fase de la nova museografia del Museu del Suro tindrà un cost total de 640.000 euros. La meitat d’aquest cost està subvencionat a través de Fons Feder. La resta va a càrrec de la Generalitat i la Diputació de Girona. En aquest sentit, com que el projecte s’ha gestionat des de la Diputació, ha de ser l’ens supramunicipal el que fixi la data d’inici.

No obstant això, Salvatella s’ha mostrat optimista que en aquest primer semestre del 2020 es comenci la 1a fase. De fet, el període d’execució d’aquest projecte és de 6 mesos. Per tant, hauria de començar, com a molt tard, el proper mes de juny.

Així doncs, en els propers mesos, segons Josep Salvatella, s’haurien de tenir notícies. De moment, però, la nova museografia del Museu del Suro continua sense data d’inici.

En marxa un procés participatiu

A l’espera de rebre notícies de la Diputació, l’equipament té en marxa un procés participatiu. A través d’una enquesta anomenada Del Museu del Suro… què en penses? Què en vols? es vol saber l’opinió ciutadana al voltant del museu. A més, també servirà per saber cap a quines línies de futur pot encaminar-se l’equipament. Un procés que arriba en el moment oportú.

Per tal de participar-hi cal entrar al web palafrugell-decidim.ddgi.cat, on es poden deixar les observacions i participar en aquest procés que ha de servir per encarar una nova etapa dins l’equipament. Malgrat que en un primer moment el termini finalitzava el proper 31 de gener s’ha decidit allargar unes setmanes el procés. L’objectiu és tenir el màxim de respostes possibles.

Així doncs, s’allarga el termini de participació. Si voleu escoltar la conversa íntegra amb Josep Salvatella, regidor del Museu del Suro, ho podeu fer a l’enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *