Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Ernest Morató a l’Havana

Escrit per a 5 de Novembre de 2019

  • Una delegació encapçalada pel president de l’entitat, Enric Frigola, participa als actes del 500 aniversari de la capital cubana

Des de dilluns la Fundació Ernest Morató es troba a l’Havana. L’entitat ha estat convidada a participar als actes del 500 aniversari de la refundació de l’Havana.

L’Institut Nacional de la Música de Cuba ha organitzat, per commemorar l’efemèride, ha programat el ja tradicional Festival d’Havaneres de l’Havana. En aquest sentit, la direcció artística és a càrrec de Cecilio Tieles i Efrain Sabas. A més, compta amb la participació d’artistes cubans i catalans de reconegut prestigi.

D’altra banda, en el programa del Festival d’Havaneres està inclòs també el simposi científic “Conocer la Habanera“, que arriba aquest any a la tercera edició. Aquest acte se celebrarà el 5 de novembre a l’Aula Magna del Col·legi Universitari San Gerónimo.

Per part catalana, participaran Enric Frigola, periodista i president de la Fundació Ernest Morató. A més, també hi prendran part Antoni Mas, compositor, músic, pianista i patró de la Fundació i Indira Ferrer Morató, soprano i patrona de la Fundació. El grup català que participarà i representarà Catalunya en Festival d’Havaneres de l’Havana és Mariners de Riera, de Matadepera. D’altra banda, també està prevista la presentació del llibre Havaneres a peu de muralla del grup Havana Vieja.

En els transcurs del actes, Enric Frigola lliurarà al director del Museu Nacional de la Música l’obra “Esencia habanera“. Aquest és un llibre encarregat per la Fundació a l’artista Josep Maria Alarcón. Es tracta d’una obra personalitzada i al·legòrica que representa els vincles culturals entre Catalunya i Cuba que encara perduren entrat el segle XXI.

Cal recordar que la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell va estar dedicada a l’Havana. Així doncs, la Fundació Ernest Morató es troba a l’Havana participant dels actes commemoratius de l’efemèrida.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *