Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La fiscalia investiga la residència Palafrugell Gent Gran per la gestió del COVID

Escrit per a 16 de juny de 2020

  • Segons l’ACN la fiscalia ha obert diligències d’investigació per la possible comissió de delictes d’imprudència amb resultat de mort.

La fiscalia investiga la residència Palafrugell Gent Gran per la mort de 36 avis durant la pandèmia de la COVID-19. Així ho ha avançat l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Aquesta xifra és diferent a la que la directora d’Atenció a la Dependència del SSIBE, la doctora Núria Comas va donar a Ràdio Palafrugell, en la que eren 39 les morts al centre.

El passat 30 de maig, l’AFRU, l’Associació de Familiars de Residents i Usuaris del centre va decidir posar en coneixement de la fiscalia “una sèrie de fets que poden ser constitutius de delicte intencionat o no”.

Segons ha pogut saber l’ACN, la fiscalia ha obert diligències d’investigació per la possible comissió de delictes d’imprudència amb resultat de mort.

La fiscalia vol saber si es va cometre alguna negligència a l’hora de tractar els usuaris afectats per la COVID-19. Els departaments de Salut i Afers Socials han declinat fer declaracions però asseguren que col·laboraran aportant tota la documentació que se’l requereixi.

La investigació al geriàtric de Palafrugell se suma a la trentena de les que s’han obert arreu de Catalunya per la gestió dels centres de gent gran durant la pandèmia.

Procés iniciat pels familiars de les víctimes

A Palafrugell, la investigació s’encarrila per via penal. En aquest cas, la fiscalia no ha actuat d’ofici. En aquest sentit, l’origen ha estat un escrit de denúncia presentat per l’AFRU de Palafrugell Gent Gran.

Durant una assemblea extraordinària, que l’associació va celebrar de manera telemàtica el 30 de maig passat, els familiars van decidir posar el cas en coneixement de la fiscalia. La investigació se centra en esclarir si el geriàtric no va adoptar els mitjans necessaris per evitar contagis entre els residents. També es voldrà saber si un cop els ancians tenien el COVID, el tractament i les cures que se’ls van proporcionar van ser les adequades.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *