Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Piferrer treu pit de la gestió de la crisi del COVID

Escrit per el 29 de Juliol de 2020

  • Es mostra molt satisfet per la feina feta per l’Ajuntament, tan per part dels tècnics com dels regidors.
  • Considera que Palafrugell ha estat pioner en molts aspectes i dubte que amb un altre govern “s’haguessin fet les coses tan bé i ràpid”.
  • Descarta que hi hagi una crisi dins del govern per la reassignació de funcions de Josep Salvatella.

Després de les crítiques que Juli Fernández, cap de l’oposició, va fer per la gestió del dia a dia de l’equip de govern, l’alcalde de Palafrugell ha respost a les paraules del líder socialista. En aquesta conversa, Josep Piferrer treu pit de la gestió de la crisi del COVID que s’ha fet des del consistori. Destaca que en els darrers mesos s‘han fet moltes coses bé. A més, també posa en valor el gran consens que hi ha hagut amb totes les formacions polítiques.

Josep Piferrer ha titllat de “discurs buit” les crítiques de Juli Fernández i les considera que s’emmarquen dins del joc polític entre govern i oposició. Al voltant de la manca de lideratge que el socialista li atribueix, Piferrer considera que això es deu a les diferents visions que tenen de governar.

En aquest sentit, l’alcalde palafrugellenc aposta pel treball d’equip. Tot i que, també remarca que totes les decisions acaben passant per les seves mans.

D’altra banda, respecte a la demora en l’aprovació de les convocatòries de les ajudes econòmiques, Piferrer assegura que s’ha anat tan ràpid com s’ha pogut. A més, posa en dubte que amb un altre govern s’haguessin fet les coses més ràpid.

Les ajudes directes a les empreses seran aprovades aquest dijous i a les famílies a principis de setembre.

Perspectives de cara a l’hivern

D’altra banda, respecte a la situació del municipi quan s’acabi la temporada turística, Piferrer ha recordat que ja es van preveure mesures per a l’àrea de Benestar Social.

Així, en el pressupost d’aquest 2020 no contemplen més ajudes cap el sector del comerç i del turisme. Josep Piferrer considera que l’aportació que s’ha fet ja ha estat suficient.

Per últim, respecte si la COVID-19 afectarà a grans projectes del programa de govern presentat ara fa un any, l’alcalde palafrugellenc explica que estan a l’espera del que decideixi l’Estat espanyol amb el que poden fer els ajuntaments amb l’estalvi pressupostari del 2019. En aquest sentit, recorda que encara tenen prop de 2 milions d’euros per planificar a l’exercici del 2021. Per tot això, encara no descarten poder dur a terme el desdoblament de l’Avinguda Espanya. Això sí, supeditat al que decideixi el govern estatal.

No hi ha crisi de govern

En el ple del passat mes de maig, Josep Salvatella (JxCat) exposava que renunciava la regidoria del Museu del Suro i altres funcions que feia a l’Ajuntament de Palafrugell. Aquest fet semblava que podia fer trontollar l’aliança de govern entre ERC, Som Gent del Poble i Junts per Catalunya. No obstant això, Piferrer argumenta que la decisió s’ha pres de forma consensuada.

Tot i que admet que els fets ocorreguts al Museu del Suro van precipitar la decisió, aquesta reassignació de funcions, segons Piferrer, feia temps que es valorava. En aquest sentit, el batlle de Palafrugell exposa quins eren els motius per fer aquests canvis.

En aquesta llarga entrevista, Josep Piferrer treu pit de la gestió de la crisi del COVID per part de l’Ajuntament. Una conversa que podeu recuperar al següent arxiu i en la que també posa la mirada en aspectes com les obres del Manufactures del Suro.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).