Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Piferrer més a prop de l’alcaldia de Palafrugell

Escrit per a 7 de Juny de 2019

  • ERC i Som Gent del Poble (SGdP) arriben a un acord perquè Piferrer torni a ser alcalde de Palafrugell
  • A partir d’avui les dues formacions es trobaran amb JxCat

Josep Piferrer és més a prop de l’alcaldia de Palafrugell després que ERC i Som Gent del Poble (SGdP) hagin arribat a un acord, segon ha anunciat l’Agència Catalana de Notícies (ACN). En les passades eleccions del 26 de maig, els republicans van aconseguir set regidors, els mateixos que el 2015. No obstant això, la llista més votada va tornar a ser la de Juli Fernández, tot i que el PSC també va obtenir 7 edils.

Aquest acord arriba el darrer dia que s’havia marcat Josep Piferrer per arribar a un pacte amb la formació de Joan Vigas. L’alcalde en funcions ho va explicar a inicis de setmana a Ràdio Palafrugell.

Així valoren els dos caps de llista l’acord al que han arribat per formar govern els propers 4 anys.

Un cop anunciat aquest acord, serà el moment de pactar amb Junts per Catalunya. La formació de Josep Salvatella va obtenir dos regidors, que sumats als 7 d’ERC i 3 de SGdP sumarien 12, un més que la majoria absoluta.

Juli Fernández (PSC) sense opcions

L’acord anunciat deixa sense opcions el PSC de Juli Fernández, la llista més votada amb set regidors, de formar govern amb SGdP. Juli Fernández declarava a mitjans de setmana que no posaria cap línia vermella per formar govern amb Joan Vigas. Fins i tot, anunciava que estaria disposat a renunciar a l’alcaldia de Palafrugell per tal que ERC no governés.

No obstant això, Joan Vigas ha destacat a Ràdio Palafrugell que malgrat les converses amb Fernández, no havien negociat amb el candidat socialista.

Així doncs, l’aliança entre ERC, SGdP fa que Josep Piferrer estigui més a prop de l’alcaldia de Palafrugell. Si JxCata se suma al pacte no serà una sorpresa perquè durant la campanya les tres formacions ja van signar un acord comprometent-se a formar un bloc independentista.

Els tres partits es reuniran avui per tal de confirmar l’acord i que JxCat doni suport a la formació del nou executiu palafrugellenc. Falta veure, això sí, si el partit està disposat a entrar al govern.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *