Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Obren expedient per la festa il·legal a Cap Roig.

Escrit per a 16 d'Agost de 2019

Segons avança l‘ACN, el departament de Territori i Sostenibilitat obrirà de manera immediata un expedient per la festa il·legal a Cap Roig. De fet, aquest serà informatiu per l’organització de festes en vaixells en diversos espais del litoral gironí. D’aquesta manera, es vol identificar els propietaris dels vaixells, que podrien ser sancionats per haver dut a terme una activitat sense autorització i en un indret natural protegit.

La festa il·legal que va tenir lloc a la cala d’en Massoni i a la Banyera de la Russa, torna a tenir un nou capítol. Una de les primeres reaccions va ser la del subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon. Dimarts va anunciar un acord amb els ajuntaments de Palafrugell i Mont-ras per col·locar les boies ecològiques de fondeig en aquest punt de la costa. Així ho confirmava Josep Piferrer a la nostra emissora.

Ara, ha estat el torn del departament de Territori i Sostenibilitat, el qual obrirà un expedient informatiu. A més d’identificar els propietaris dels vaixells que van acudir a la festa il·legal, aquests podrien afrontar multes per la manca de permís, que es podrien incrementar per l’ocupació d’espais naturals amb protecció.

D’altra banda, el departament també ha ordenat als seus serveis d’inspecció que si detecten una altra festa similar, aixequin acta i identifiquin els vaixells. Això obriria la possibilitat de tramitar nous expedients sancionadors. Per tant, l’Associació Salvem el Golfet, entitat que va denunciar aquesta festa il·legal a Ràdio Palafrugell, ha aconseguit la implicació de les administracions per aturar aquests esdeveniments.

Així doncs, l’obertura de l’expedient per la festa il·legal a Cap Roig, és l’últim capítol d’aquesta notícia que Ràdio Palafrugell va avançar dilluns.

expedient per la festa il·legal a Cap Roig
Imatge de Mariona Roca de la festa il·legal que va tenir lloc dissabte 10 d’agost a la zona de Cap Roig


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *