Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Es reprenen les obres de l’antic Museu del Suro

Escrit per a 11 de Febrer de 2020

  • Ho avança El Punt Avui que explica que l’adjudicatària i Ajuntament acosten posicions per evitar un nou concurs.

Segons avança El Punt Avui es reprenen les obres de l’Antic Museu del Suro, al carrer Tarongeta. La reforma de l’edifici s’ha reactivat en les darreres setmanes. Fa uns mesos que alertàvem que les obres s’havien alentit molt. En aquest sentit, Lluís Ros, regidor d’Obra Pública mostrava el descontent del consistori per la situació.

El darrer trimestre de l’any 2019 les obres van estar en stand by. Segons expliquen des del rotatiu l’adjudicatària, Comsa, considerava que no li sortien els números pel pressupost de l’oferta que havien presentat, 890.643 euros, amb l’IVA. No obstant això, apunten que el consistori i l’empresa han arribat a una entesa per finalitzar-la.

A la tardor, els representants de l’empresa havien pressionat dient que renunciarien al contracte. A Ràdio Palafrugell, Ros descartava acceptar una retallada de les qualitats previstes en el contracte. Finalment, però, des del consistori han prioritzat la fi de les obres. En declaracions a El Punt Avui, Lluís Ros explica que “hi ha la voluntat mútua que s’acabi l’obra, perquè per a l’empresa renunciar-hi hauria empitjorat la seva qualificació per a futurs concursos, i per a l’Ajuntament, certificar la feina feta i preparar un nou concurs per als acabats pendents també hauria suposat un sobrecost”, en temps i diners invertits per a la nova contractació, segons admet el regidor.

El juny com a nova data de finalització

D’altra banda, des del diari també s’apunta a una nova data per donar per enllestides les obres. Així, segons Ros, el mes de juny del 2020 serà quan ja es pugui disposar de l’edifici. Per tant, dos anys després que COMSA comencés la reforma aquesta hauria de finalitzar.

Si recordem, a principis del 2017 l’Ajuntament de Palafrugell i ACTUA, l’Associació d’usuaris i amics de les Aules de Teatre i Cinema de Palafrugell posaven fil a l’agulla per reconvertir l’edifici en un nou espai municipal d’arts escèniques. En l’última conversa amb el regidor d’Obra Pública sobre aquest tema ja es va avançar que l’IPEP es traslladés cap al nou equipament.

Després de diversos mesos d’estira i arronsa entre Ajuntament i constructora, es reprenen les obres de l’antic Museu del Suro. Així doncs, la llum al final del túnel sembla més a prop.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *