Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


ERC venç a Palafrugell a les eleccions Generals

Escrit per a 11 de Novembre de 2019

  • Després del seguiment que vam fer ahir des de Ràdio Palafrugell, arriba el moment d’analitzar els resultats.

Ahir, des de les 21h us vam oferir el minut a minut de l’escrutini dels vots dels i les palafrugellenques. Es resultat final va ser que ERC venç a Palafrugell a les eleccions Generals del 10N. Per la seva banda, el PSC aconsegueix la segona plaça després d’una lluita frec a frec amb JxCAT. Ciutadans s’enfonsa i perd més de la meitat dels vots respecte el 28 d’Abril. D’altra banda, també la participació va patir una forta davallada. Així, aqueta va baixar, pràcticament 8 punts respecte fa 7 mesos, situant-se en un 65,1%.

Desgranem els resultats i d’una banda trobem que ja des dels primers escrutinis ERC va ser la llista més votada a Palafrugell. Finalment, els republicans van aconseguir un total 2.379 vots, 500 menys que el mes d’abril.

El punt d’interès més gran de la nit d’ahir, però, va estar en saber qui aconseguia la segona posició. De fet, durant bona part de l’escrutini la llista de JxCAT va estar molt per sobre de la del PSC. No obstant això, finalment els socialistes (1.861) es van imposar per menys de 100 vots a la llista dels demòcrates (1.787).

La quarta força va ser per En Comú Podem que va pràcticament igualar el nombre de vots d’ara fa 7 mesos, De fet, en percentatge va créixer 0,3% respecte a les darreres generals.

ERC venç a Palafrugell a les Eleccions Generals

Patacada de Ciutadans i irrupció de VOX i CUP

La patacada de la nit, com va succeir a nivell estatal se la va endur Ciutadans. Si a l’abril va aconseguir un total de 1.150 vots ahir en va aconseguir menys de la meitat, 428. A més, també va quedar per darrera de VOX (580) i PP (569). D’altra banda, la CUP també va quedar per davant del partit taronja. En la seva primera participació en unes eleccions generals, la Candidatura d’Unitat Popular va aconseguir passar la barrera del 5% amb un total de 546 vots. Per tant, si els resultats es repetissin en unes eleccions municipals, C’s en quedaria fora i entrarien VOX, PP i la CUP.

Així doncs, la nit electoral del 10N va deixar que ERC venç a Palafrugell a les eleccions Generals. A més, l’altra dada a destacar de la jornada ha estat la davallada de participació. S’ha passat de l’històric 73,01% del 28N al 65,1% de la d’ahir. Una participació, doncs, que ha disminuït molt més que a la resta de Catalunya i, també, de l’estat espanyol.

Comparativa de les votacions del 10N respecte del 28A

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *