Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els Reis d’Orient arriben a Palafrugell

Escrit per a 6 de Gener de 2020

  • Milers de nens i nenes omplen els carrers de Palafrugell i el port de Llafranc per donar la benvinguda als Reis d’Orient

Un any més han estat fins a dues les ocasions en que han disposat els nens i nenes de Palafrugell per saludar als Reis d’Orient, ja que com és tradicional són dos els actes de benvinguda que s’organitzen al municipi la tarda del 5 de gener; a Llafranc, on Ses Majestats han arribat per mar, acompanyats d’un espectacular castell de focs que els hi ha donat la benvinguda, i a Palafrugell, on ho han fet damunt de les clàssiques carrosses.

El seguici reial de Llafranc ha arribat puntualment en barca al port, acompanyats d’un espectacular castell de focs, iniciant-se un recorregut que ha travessat tot el passeig fins a la plaça del Promontori, per rebre la benvinguda oficial. Els actes de Llafranc estan organitzats per la Comissió Desfilada Marítima dels Reis Mags d’Orient, el Club Nàutic Llafranc i l’Associació de Veïns i Amics de Llafranc, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell.

D’altra banda, el recorregut de la desfilada de Palafrugell ha començat a la plaça del Sol i s’ha dirigit, a través dels carrers de Torres Jonama, de Pi i Margall, dels Valls i de Cavallers, a la plaça Nova, on s’han fet els actes oficials de benvinguda. Els parlaments, una vegada més, s’han realitzat des del balcó del Centre Fraternal i tot seguit, els Reis s’han dirigirt a l’interior del Teatre Municipal on han saludat personalment a tots els nens i nenes de la vila.

Cavalcada emmarcada en el lema “Volem Acollir”

Enguany la Cavalcada de Reis de Palafrugell s’havia sumat a la campanya #CavalcadaAmbBaltasar promoguda per l’entitat “Casa nostra, casa vostra” també coneguda com “Volem Acollir” que promou la participació de persones negres a les cavalcades d’arreu de Catalunya.

Els actes que han tingut lloc a Palafrugell estaven organitzats per l’Ajuntament de Palafrugell i l’Associació Comissió Festes de Nadal. A la cavalcada hi han participat més de 150 de persones, amb la col·laboració de l’Associació de Carrossaires-Colla Els 4 arreple-gats Carnaval, l’Espai Jove, Pijces i la Peça Produccions, Ràdio Palafrugell i l’Associació Gironina de Sords. Tots els nens i nenes que va assistir a la recepció reial que tenia lloc a l’interior del Teatre Municipal van ser obsequiats amb un got de xocolata desfeta a la sortida del teatre, gentilesa dels bars, cafeteries i pastisseries de la plaça Nova (Bar Els Pingüins, Centre Fraternal, Merci, Pastisseria Serra i Pizzeria Can Moragas).

Un any més, també es va oferir el servei que permetia que qualsevol nen o nena que per malaltia no pogués assistir a la cavalcada i volia rebre la visita dels Reis, ho poder demanar trucant al telèfon mòbil de l’àrea de Cultura (607 340 256) abans de les 6 de la tarda del dia 5 de gener de 2020. I finalment, també cal destacar que abans, el seguici reial, va realitzar les tradicionals visites al centre Palafrugell Gent Gran i a l’Asil.     

La Cavalcada de Reis de Palafrugell ha mantingut aquest 2020 la seva adhesió a la campanya #BaltasarDeVeritat promoguda per l’entitat “Casa nostra, casa vostra”, també coneguda com “Volem Acollir”, que promou la participació de persones negres a les cavalcades d’arreu de Catalunya.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *