Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els futurs projectes de Moontserrat Abril

Escrit per a 4 de març de 2020

  • Moontserrat Abril participarà a l’exposició col·lectiva “Dones i dones” del Centre Cívic de Sant Narcís.
  • La il·lustradora inaugurarà també una obra pròpia a la Biblioteca de Palafrugell el proper 12 de març.

Sota el nom de Moontserrat Abril, l’artista Montse Català és una il·lustradora emergent. En els propers dies presentarà algunes de les seves obres. Avui repassem els futurs projectes de Moontserrat Abril al taller des del taller de l’artista palafrugellenca.

El primer projecte es tracta d’una exposició col·lectiva amb altres companyes de professió titulada “Dones i dones”. Aquesta reunió artística s’inaugurarà el proper dijous 5 de març a Girona i s’exposarà al voltant del Dia Internacional de les Dones. D’altra banda, també exposarà una obra pròpia a la Biblioteca de Palafrugell el 12 de març.

Tal com explica Montserrat Català, la temàtica es basarà en el gènere femení però s’ha pogut elaborar a través d’una tècnica i un format lliures sobre els quals ens posa en antecedents.

Tanmateix, la següent exposició es durà a terme a la Biblioteca de Palafrugell a través d’Arteca. Aquest cop es tractarà d’una obra pròpia que estarà disponible a partir del 12 de març. L’artista ens explica com ha arribat a inspirar-se i què hi vol expressar.

Inquietuds i altres projectes

Tot i haver tirat endavant amb aquest estil, la il·lustradora havia tingut en ment altres temàtiques com ara seguir amb el calendari eròtic, tractar la crítica social o la naturalesa. Inquietuds del seu entorn que té en ment plasmar en les seves obres a través dels textos i les aquarel·les. No obstant això, Català revela que també utilitza altres tècniques.

Lligat a la temàtica que presenta en les seves obres, la faceta reivindicativa de la Montse ja s’havia deixat veure anteriorment pel municipi. Concretament, la il·lustradora i altres artistes palafrugellenques, van pintar tres murals per commemorar el Dia Internacional contra la violència masclista. Tanmateix, la jove artista seguirà mostrant i compartint el seu talent a través de futurs tallers i un possible mural a la Biblioteca.

Per recuperar la conversa íntegra en la que parlem d els futurs projectes de Moontserrat Abril ho podeu fer al següent enllaç.


Opinions dels lectors
  1. Nua Pascual Ruiz   On   4 de març de 2020 at 22:58

    M encanta la força, vista desde l expressio oral, en escoltar a l artista i desde l objectiu de donar llum ,missatje i eines al espectador per gaudir de tantes possibilitats!Gràcies Montserrat.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *