Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El coronavirus deixa 4 morts i 2 positius a Palafrugell

Escrit per a 31 de Març de 2020

Segons les dades facilitades des dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE), el coronavirus ja ha deixat un balanç de 4 morts i 2 positius a Palafrugell. Es dona la circumstància que tots els casos estan relacionats amb el centre Palafrugell Gent Gran.

La residència Palafrugell Gent Gran continua amb dades preocupants per la COVID-19. A més dels 4 pacients morts, ja hi ha dos casos més confirmats. D’altra banda, ahir informaven que hi havia 12 residents pendents de rebre els resultats.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, ha lamentat la situació i s’ha mostrat preocupat pel desenvolupament de la residència durant aquesta setmana. No obstant això, ha remarcat que es van prendre les mesures adients des del primer moment.

En aquesta línia, també ha explicat el trasllat que s’ha fet d’una vintena de residents a un hotel de Palamós per deixar la segona planta de la residència lliure. Una planta, en la que de moment, només hi ha possibles casos de coronavirus del propi centre.

Setmana negra a la residència

Des que la setmana passada es va informar de la primera mort, tots els positius que s’han anat conformant han acabat morint. La gran preocupació és la vulnerabilitat de les persones residents, totes elles ancianes.

D’altra banda, l’alcalde palafrugellenc també ha volgut posar la mirada en els professionals de la salut que hi treballen. Preguntat per si tenen constància que hi hagi manca de personal, ha comentat que això és un tema que gestionen des del SSIBE, tot i que no s’ha fet cap requeriment al consistori..

A nivell de comarca, a les 14h d’ahir dilluns s’informava que els casos totals per coronavirus era de 123. D’aquests n’hi havia 27 confirmats a l’Hospital de Palamós, 11 pendents de resultat i 3 persones que ja havien perdut la vida.

Per últim, respecte els professionals sanitaris els positius ascendien a 57 i 29 es troben aïllats a l’espera de rebre els resultats.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *