Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El CDA de Palafrugell atén 200 famílies

Escrit per el 22 de Maig de 2020

  • Incrementa el nombre de donacions, iniciatives solidàries i voluntariat al Centre de Distribució d’Aliments de Palafrugell.
  • EL CDA segueix proporcionant productes de primera necessitat a les famílies vulnerables, la xifra de les quals ha augmentat

Seguim rebent notícies sobre l’afectació que està tenint el coronavirus a les entitats del municipi. Tornem a contactar amb Marissa Grassot, responsable de Càritas Palafrugell i del Centre de Distribució d’Aliments (CDA). Ens ha explicat que el CDA de Palafrugell atén 200 famílies a la setmana. Una xifra que va en augment, setmana rere setmana.

En les darreres setmanes s’ha anat observant un increment de les donacions, tant per part de la gent del municipi com d’arreu del territori. En aquest sentit, la Marissa fa un recordatori sobre les nombroses mostres de solidaritat que s’han portat a terme a través de productes alimentaris i iniciatives solidàries.

Donacions i iniciatives solidàries

Tal com ha explicat la responsable, les primeres col·laboracions vingueren de part de cooperatives com ara Central Lechera Asturiana i Llet Nostra, la qual no només va donar llet sinó també productes làctics.

Així mateix, també ha parlat d’iniciatives com ara E!bikes Area a través del lloguer de bicicletes, i altres donacions provinents de particulars i de negocis per ajudar amb la compra d’aliments. Altrament, cal destacar també l’arribada de mascaretes pels voluntaris i productes de desinfecció. A banda dels ingressos, també ha incrementat el nombre de voluntaris disposats a ajudar en el repartiment a domicili.

Increment de voluntaris

Segueix augmentant el nombre de famílies

Respecte al nombre de famílies vulnerables, durant aquests dies no ha pujat bruscament. Tanmateix, sí que ha anat augmentant la mitjana a 5 o 6 famílies més cada dia que atenen. Concretament, el CDA de Palafrugell atén 200 famílies a la setmana. Una xifra que ja ha superat les dels anys de la crisi immobiliària.

Augment del nombre de famílies vulnerables

En aquest sentit, Grassot recalca que, afortunadament, van coberts de productes alimentaris gràcies, a les compres que van efectuant i les donacions esmentades anteriorment. Tanmateix, afegeix que, si hi hagués qualsevol problema, l’Ajuntament de Palafrugell sempre està pendent per ajudar.

Ajudes per part de l’Ajuntament de Palafrugell

Per últim, la Marissa s’ha mostrat molt contenta amb relació a les iniciatives que s’han anat realitzant i, sens dubte, amb la col·laboració de la Creu Roja, Protecció Civil i Policia Local per ajudar des del primer moment. També afegeix que, tot i l’inici de la Fase 1, els serveis del CDA es mantindran mentre les famílies els segueixin necessitant.

A l’enllaç podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Marissa Grassot en la qual actualitzem les dades del CDA de Palafrugell:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).