Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Debat de Palafrugell reuneix més de 150 persones

Escrit per a 24 de maig de 2019

  • Juli Fernández i Josep Piferrer no surten desgastats i, fins i tot, en certs moments van mostrar bona sintonia
  • Els pactes seran claus per formar el proper govern
  • Finalment el candidat del PP no es va poder presentar per motius laboral

El debat de Palafrugell va reunir prop de 200 persones al Teatre Municipal de Palafrugell. El debat, organitzat conjuntament per Ràdio Palafrugell, TV Costa Brava i El Punt Avui va arrencar amb el bloc de ciutat i territori.

En aquest primer punt els partits amb menys representació, Som Gent del Poble, Ciutadans i Palafrugell en Comú Podem van apostar per la preservació del territori. A més, també van posar èmfasi en promoure un urbanisme més sostenible.

Debats entre JxCat i PSC i Comuns i ERC

Durant el primer punt el més destacat va ser el debat que van mantenir Josep Salvatella (JxCat) i Juli Fernández (PSC) al voltant de la proliferació de grans superfícies. D’altra banda, també van discutir al voltant dels anys que porta el socialista al consistori i pel fet que Salvatella es volgués desmarcar de Convergència.

D’altra banda, també el tema de les escombraries, com era d’esperar, va portar peu a debat. Tot i que, no va ser entre els dos màxims representats que es van alinear en forces punts. La principal divergència va ser entre Miquel Puig (PECP) i Josep Piferrer (ERC).

D’una banda, Puig aposta per la municipalització del servei i estar més a sobre que l’empresa de recollida d’escombraries faci bé la seva feina. D’altra banda, Piferrer, argumentava que cal continuar conscienciant als ciutadans per tal d’evitar abocaments incontrolats. En aquest sentit, justificava les sancions per aquells que no compleixin la normativa.

Fins i tot, en aquest punt es va fer al·lusió a les enquestes publicades per Ràdio Palafrugell que podeu recuperar a l’enllaç. L’enquesta sobre la principal preocupació dels palafrugellencs i el sondeig de les eleccions.

En els següents punts del debat de Palafrugell es va parlar de model econòmic i comerç, polítiques socials i projecte de país. Amb algunes divergències entre els candidats, van coincidir en potenciar el comerç local i la zona industrial i la necessitat d’ampliar el geriàtric.

Els pactes de govern

Durant les dues hores que estava durant el debat electoral a Palafrugell els retrets ens PSC i ERC, els dos màxims representats actuals al consistori havien estat molt pocs.

No obstant això, en el moment d’explicar quina seria la política de pactes de cada formació, Piferrer (ERC) es va voler desmarcar dels socialistes. L’alcaldable per ERC va descartar formar govern amb les forces que van donar suport al 155. Joan Vigas i Josep Salvatella van fer la mateixa afirmació.

Per la seva banda, Juli Fernández (PSC) va plantejar dues línies vermelles. La primera respecte a qui faci un “ús demagògic de la immigració” i la segona a qui ataqui la llengua i la cultura de Catalunya.

Per últim, Miquel Puig es va mostrar contrari a la independència, favorable a l’autodeterminació i negant-se a participar en un govern compartit amb JuntsxCat. Així com amb partits neoliberals com Ciutadans i PP. Per la seva banda, Joan Farré (C’s) va negar el suport a cap formació no constitucionalista.

Així doncs, s’albiren dos blocs: d’una banda, l’independentista, i de l’altra, el de Fernández. En aquest sentit, el socialista es va comprometre a respectar la llista més votada, sabent que tindrà complicat pactar amb qualsevol grup.

El debat electoral de Palafrugell va superar en escreix les 2 hores
Debat Electoral Palafrugell Candidats Alcaldia
D’esquerra a dreta: els 2 moderadors del debat, Juli Fernández, Josep Piferrer, Josep Salvatella, Miquel Puig, Joan Farré i Joan Vigas

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *