Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Creu Roja Palafrugell segueix al costat de la gent gran

Escrit per el 19 de Març de 2020

  • Florenci Berta, coordinador de Creu Roja Palafugell explica que arran del coronavirus, han rebut peticions de mascaretes. Un material del qual ells també en van escassos.

Des de Ràdio Palafrugell també volem saber com és el dia a dia de les entitats del municipi. En aquest sentit, ens hem posat en contacte amb Creu Roja Palafrugell, els quals ens expliquen que segueixen al costat de la gent gran. Florenci Berta, coordinador de la delegació palafrugellenca ens en dona els detalls.

Primer de tot, Florenci Berta ha explicat que el dia a dia de l’entitat ha canviat totalment. Així, han hagut d’aturar el transport de gent gran al centre de dia de Palafrugell, entre d’altres aspectes.

No obstant això, des de Creu Roja Palafrugell remarquen que continuen al costat de la gent gran. El coronavirus afecta especialment aquest col·lectiu, i colze a colze amb els Serveis Socials de l’Ajuntament treballen per a les seves necessitats.

D’altra banda, arran de la pandèmia Berta explica que han vist incrementat la demanda dels “àpats a domicili“. A més, també explica que ofereixen altres serveis com portar productes de primera necessitat a les llars.

Demanda de mascaretes

Des de Creu Roja Palafrugell apunten a que en els darrers dies també han vist incrementada la demanda de mascaretes. El coordinador de l’entitat explica que les trucades en aquesta línia han crescut.

Malauradament, des de la delegació de Palafrugell també van escassos d’aquest material. A més, alerten que les que tenen són les quirúrgiques, que no protegeixen tant com les altres.

D’altra banda, els treballadors de Creu Roja també estan duent a terme la prevenció necessària per no ser contagiats. Així, entre ells fan torns per no coincidir tots a la vegada en un mateix espai. Tanmateix, Florenci Berta apunta a que estan rebent moltes peticions de col·laboració de nous voluntaris. No obstant això, per minimitzar riscos, i perquè la demanda no és tan alta de moment estan rebutjant aquestes peticions.

En aquest sentit, destaquen que ja disposen d’una xarxa de voluntariat formada per 40 persones que estan a l’espera per si es calgués la seva feina. Florenci Berta, agraeix la solidaritat mostrada pels veïns i veïnes de Palafrugell.

Podeu recuperar l’entrevista amb Florenci Berta al següent enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).