Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Conflicte pel romanent dels ajuntaments

Escrit per a 6 d'Agost de 2020

  • Josep Piferrer explica que és una decisió que encara s’ha de refermar al Congrés dels Diputats i que és voluntària.
  • Apunta que caldrà estudiar si és millor fer el préstec a l’Estat i així rebre una ajuda per la reactivació del COVID o quedar-se amb el romanent.

Dilluns a la tarda el Govern espanyol va arribar a un acord amb la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) per quedar-se amb el romanent dels ajuntaments. Una mesura, per afavorir la recuperació i la reactivació econòmica. Aquests diners serien retornats en els pròxims dotze anys i el municipi només els podrà destinar als àmbits determinats per l’Estat. Aquesta mesura, però ha generat un conflicte pel romanent dels ajuntaments, també aquells en els que governen els socialistes.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell ha explicat que aquesta mesura, però no afecta a les IFS, Inversions Finançerament Sostenibles.

Tot i aquest aspecte, Piferrer ha lamentat aquest acord que no té cap mena de sentit. D’una banda, perquè fa que els consistoris sanejats donin els seus estalvis i de l’altra perquè no ajuda als que van més necessitats.

Aquesta decisió, però no és definitiva ja que ha de ser refrendada pel Congrés dels Diputats el proper mes de setembre. No obstant això, es tracta d’una proposta voluntària. Per això, Josep Piferrer ha remarcat que caldrà estudiar que serà millor per a Palafrugell, si cedir en forma de crèdit el romanent o no.

Una decisió que es prendrà a través dels informes dels tècnics i en consens amb la resta de formacions polítiques de l’Ajuntament.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *