Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comencen les obres del Golfet

Escrit per el 17 de Juliol de 2020

  • Avui divendres han d’iniciar-se les obres que s’allargaran, com a mínim durant 4 setmanes.
  • L’Ajuntament reforça els tancaments als accessos a la platja del Golfet per evitar que la gent hi accedeixi.

Avui divendres comencen les obres de la platja del Golfet. Un inici d’obres que, apunten des de l’Ajuntament, ha de fer d’efecte dissuasori als banyistes que en els darrers caps de setmana han accedit a la cala saltant-se les tanques que ho prohibien. L’actuació està prevista que s’allargui durant unes quatre setmanes i anirà a càrrec del consistori que assumirà la inversió que rondarà els 40.000 euros.

La perillositat que actualment presenta la platja del Golfet ha obligat a l’Ajuntament de Palafrugell a assumir la consolidació del talús. Pau Lladó, regidor de Serveis, remarca que són unes obres que hauria d’haver fet Costes de l’Estat. En aquest sentit, tot i que se’ls ha informat dels despreniments de roques, finalment serà el consistori el que n’assumeixi el cost.

En aquesta línia, l’edil palafrugellenc explica que el cost se situarà al voltant dels 40.000 euros. Una despesa imprevista en el pressupost de l’Ajuntament i que, malgrat l’actual situació de la COVID-19, no posa en perill les arques del consistori.

Unes obres que són necessàries i que assumeixen com una responsabilitat, tot i que Pau Lladó reconeix que estan molestos amb Costes per desentendre-se’n.

Una actuació en dues fases

Així, avui comencen les obres per garantir la seguretat de la platja del Golfet i es farà en dues fases. La primera consistirà en canviar l’actual malla de triple torsió que es troba en mal estat. A més, se sanejarà el talús per fer caure els petits blocs de roca que siguin inestables. En paral·lel, en aquesta primera fase, també es valorarà l’opció de fer una microvoladura controlada en un gran bloc de roca inestable.

D’altra banda, la segona fase consistirà en instal·lar una nova malla més robusta que l’anterior. Pau Lladó, apunta que esperen poder acabar amb els problemes que s’han donat en els darrers anys en aquest punt.

Davant la complexitat de les actuacions, les obres s’allargaran al voltant d’un mes.

Cadenat que reforça la tanca que prohibeix l’accés a la platja del Golfet

D’altra banda, el regidor de Serveis també apunta que l’inici de les obres pot evitar l’afluència massiva de gent que des de Sant Joan han accedit a la platja del Golfet saltant-se les prohibicions.

A més, Lladó també detalla que s’han reforçat els senyals i les tanques que prohibeixen i impedeixen l’accés a la cala. Unes accions que “no són un capritx de l’Ajuntament, només ho fem per la seguretat de les persones“.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).