Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Com acabarà l’OK Lliga?

Escrit per el 16 d'Abril de 2020

  • El CH Palafrugell aposta per deixar l’any en blanc i tornar a començar de 0 la temporada vinent.
  • La Federació aposta per acabar la temporada amb la classificació actual i descendint els dos darrers classificats (Vic i Lloret).

Un partit de la temporada regular és el que manca per acabar la OK Lliga. A continuació, tots els equips havien de jugar un play-off (pel títol, per entrar a Europa o per evitar el descens). Tot això, però ha quedat a l’aire a causa del coronavirus. Per tant, és una incògnita saber com acabarà l’OK Lliga.

En les darreres hores han sorgit diversos rumors. En aquest sentit, ens hem posat en contacte amb Xavier Garcia Balda, entrenador del CH Palafrugell. Garcia Balda ha explicat les diverses reunions que hi han hagut entre clubs i Federació Espanyola de Patinatge (FEP) i també entre l’Associació de Jugadors. L’únic que està clar, és que el futur estarà marcat pel que diguin les autoritats sanitàries.

No obstant això, la prioritat de tothom és poder acabar la competició. L’entrenador palafrugellenc, però no veu com es pot garantir la seguretat dels jugadors per reprendre la competició. A més, recorda que es va canviar el format de competició perquè hi hagués ambient als pavellons, per tant acabar-la a porta tancada no tindria sentit.

D’altra banda, Garcia Balda recorda que el darrer partit del Corredor Mató Palafrugell s’havia de disputar a Igualada. Actualment, el pavelló d’hoquei està servint com a hospital de campanya, per tant és pràcticament impossible que es pugui disputar el partit en els propers mesos.

Diverses propostes que asseguren la continuïtat a l’OK Lliga.

Davant d’aquesta incertesa han sorgit diverses propostes per acabar la temporada. La primera opció és anul·lar aquesta temporada. La segona donar per acabada la lliga i que els dos primers classificats de l’OK Plata ascendeixin. Per últim, la tercera opció, la que vol la FEP és que els dos darrers classificats (CP Vic i Lloret) descendeixin. Per tant, en cap dels tres supòsits el Corredor Mató Palafrugell perdria la categoria.

L’objectiu, doncs, del CH Palafrugell a inici de temporada de mantenir la categoria, s’aconseguiria. Pel míster palafrugellenc el més assenyat seria que aquesta temporada quedés en blanc. No obstant això, admet que seria un problema pels que han lluitat per ascendir.

Moment de reinventar-se

La crisi del coronavirus en el món de l’hoquei ha afectat a tots els clubs. Els grans equips com Barça, Liceo o Reus també han hagut de fer ERTOS per tal de tirar endavant. En aquesta línia, Xavier Garcia Balda apunta a que darrera la crisi sanitària n’hi haurà una d’econòmica que també afectarà als clubs esportius. Per tant, és moment de canviar el xip perquè continuar com fins no serà viable.

Malgrat això, l’entrenador blanc i negre està convençut que es tirarà endavant, sobretot perquè és un problema generalitzat. A nivell de competició, però, totes les cartes estan damunt de la taula i és encara una incògnita com acabarà l’OK Lliga.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).