Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Càmeres corporals i una Tasser per a la Policia Local

Escrit per el 17 de Juliol de 2019

Els agents de policia de Palafrugell que es trobin de servei comptaran a partir de l’inici de la Festa Major de la vila amb noves eines tecnològiques. Per a millorar la seguretat del servei s’incorporen càmeres corporals i una Tasser per a la Policia Local de Palafrugell.

D’una banda, es tracta de la utilització de 6 càmeres corporals que es col·loquen a l’uniforme. En concret, a la zona del pit, i que permetran filmar i comptar amb imatges enregistrades durant determinades actuacions. A més, aquest fet contribuirà a millorar la seguretat tant de l’agent com del ciutadà.

La implementació d’aquests dispositius al cos policial es vol fer coincidir amb una època de l’any on el municipi multiplica la seva població exponencialment. Així, ara ha adquirit un total de sis càmeres, que s’ampliaran a mesura que es vegi com funciona la iniciativa. De fet, l’objectiu és que cada agent que estigui de servei en porti una.

Així doncs, Palafrugell s’afegeix a una proposta que ja han iniciat altres cossos de policia local com són les dels municipis de Girona, Castell-Platja d’Aro, Lloret o Figueres entre d’altres.

Incorporació d’una pistola Tasser

Paral·lelament a aquesta acció, la Policia de Palafrugell tindrà a disposició, per primera vegada, una pistola elèctrica Tasser. La seva utilització només pot anar a càrrec d’un agent format per a fer-la servir. Així, es podrà utilitzar en situacions molt concretes, com que una persona posi molt agressiva i estigui disposat a agredir els agents o a ciutadans indefensos.

Per a Josep Piferrer, alcalde i regidor de la Policia Local, la incorporació de les pistoles elèctriques és un fet que cada vegada més cossos policials estan incorporant.

A més, com en el casa de les càmeres, també està previst que cada patrulla de la Policia disposi d’una Tasser en un futur.

Les càmeres corporals i una Tasser per a la Policia Local suposa un pas més pel cos palafrugellenc. En aquest sentit, la Policia és partidària de l’ús de les noves tecnologies i eines innovadores per tal de millorar-ne el servei.

Càmeres de seguretat i una Tasser per a la Policia Local

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).