Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Alfons Rius: “Tenim un govern forçat pel procés”

Escrit per a 12 de desembre de 2019

  • Rius destaca que va ser impossible entrar al govern de Palafrugell per no compartir idees ideològiques i perquè “ens sentíem un segon plat”.
  • El portaveu dels Comuns també remarca que “el segell de Ciutat Educadora s’està difuminant”.

Segona entrevista a Ràdio Palafrugell amb els portaveus de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Palafrugell. Avui ens ha visitat Alfons Rius, del partit Palafrugell en Comú Podem. Entre d’altres aspectes, Rius ha remarcat que “tenim un govern forçat pel moment del procés a Catalunya“.

Aquesta és la primera entrevista amb el professor de l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Baix Empordà des que forma part del consistori. L’arribada de Rius va venir forçada per la mala notícia de la mort de Miquel Puig. En aquest sentit, Rius va prendre posessió del càrrec el passat 16 de novembre, 2 mesos després que ell presentés la instància a l’Ajuntament. Un fet que Rius ha lamentat.

Alfons Rius ha exposat els eixos principals pels quals treballaran des de l’oposició. Ha posat, sobretot, el focus en l’educació, la mobilitat urbana.

Respecte l’educació, Rius ha remarcat del perill que hi ha que el segell de Ciutat Educadora es difumini. El portaveu dels Comuns ho justifica per la manca d’iniciativa del govern per donar cabuda a l’augment d’alumnes.

Així doncs, lluny de reclamar un tercer institut, des de Palafrugell en Comú Podem aposten per l‘ampliació del Pi Verd per tal de convertir-lo en una escola institut.

Ampliant el tema de la mobilitat urbana, Alfons Rius aposta per treballar per implantar un microbus sense horaris.

Govern forçat pel moment polític del país

D’altra banda, Alfons Rius també ha tret la llum el perquè no van entrar a formar part de l’equip de govern. Malgrat que ells tenien la voluntat, van veure que se’ls tractava com “un segon plat“.

En aquest sentit, per Rius “tenim un govern forçat pel moment del procés a Catalunya”. No obstant això, també ha remarcat que farà una oposició constructiva. Així, ha exposat que ja ha començat converses amb regidors del govern per compartir les idees que tenen i defensen des dels Comuns.

D’altra banda, amb Alfons Rius també s’ha parlat de la mala gestió que es fa de la recollida d’escombraries i del mal manteniment dels espais com jardins i parcs. A més, també ha definit que “Palafrugell és un poble fosc“. Tots aquests temes els podeu escoltar en el següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *