Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Alerten que és impossible accedir a la platja del Golfet

Escrit per el 28 de Maig de 2020

  • Salvem el Golfet ja va presentar una instància sobre aquest fet el passat mes de febrer, però denuncien que la situació s’ha agreujat.
  • Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell recorda que depèn de Costes i que l’Ajuntament ja s’hi ha posat en contacte. La resposta és que “no tenen pressupost”.

Des de l’Associació Salvem el Golfet alerten que és impossible accedir a la platja del Golfet. Recorden aquest fet a 15 dies de començar la temporada estival.

En aquesta línia l’entitat exposen que no s’han retirat les roques que van caure durant el pas del Glòria. Un fet que ja van denunciar el passat mes de febrer. En aquest sentit, Margarita Riera, portaveu de Salvem el Golfet, recorda que van entrar una instància a l’Ajuntament de Palafrugell en la que se sol·licitava una inspecció del penya-segat i de les xarxes de protecció. Riera, a Ràdio Palafrugell explica que encara no han rebut resposta.

Després de, pràcticament 4 mesos es mostren preocupats i alerten que durant la primavera aquesta situació s’ha agreujat.

Una situació que, a més a més, a punt de començar l’estiu posa en dubte la seguretat dels banyistes i també dels usuaris que fan el camí de ronda. Per tot això, Riera explica que van entrar una segona instància respecte aquest tema el passat 13 de maig. En aquesta ocasió tornant a demanar a l’Ajuntament que hi faci quelcom, ja sigui directament o pressionant a Costes.

D’altra banda, afegeixen que han presentat altres instàncies que tampoc no han rebut resposta. Com per exemple, el requeriment del gener per les previsions d’abalisament per evitar festes d’embarcacions a la cala Masoni o el recurs de reposició contra el projecte d’obres als Jardins de Cap Roig.

La resposta de l’Ajuntament

Davant d’aquests fets, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell ha explicat que el consistori està treballant perquè aquest problema se solucioni. No obstant això, ha recordat que depèn de Costes de l’Estat.

Davant el fet que Costes, de moment, els hi ha donat llargues, Piferrer ha explicat que ja saben el cost que suposaria reparar aquests desperfectes. En els proper dies acabaran de decidir si ho assumeix l’Ajuntament.

En aquesta línia, l’alcalde de Palafrugell ha apuntat que el consistori ja es va haver de fer càrrec de la reparació del passeig Francesc de Blanes de Llafranc. En cas, però que ni Costes ni l’Ajuntament decidissin reparar els danys, la cala hauria de quedar tancada durant tot l’estiu.

Així doncs, a 15 dies de l’inici de la temporada d’estiu i amb molts fronts oberts, tot apunta a que serà complicat reparar aquests despreniments que, com alerten des de Salvem el Golfet, fan impossible accedir a la platja del Golfet.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).