Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Acord entre el govern de Palafrugell i el PSC

Escrit per a 13 de Maig de 2020

  • El paquet d’ajudes econòmiques ascendirà al voltant del 1.700.000 euros. Queden per tancar l’acord serrells en el redactat.

Després de més de dos setmanes de converses, finalment hi ha hagut acord entre el govern de Palafrugell i el PSC sobre les ajudes als col·lectius més afectats per la crisi del COVID. Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell apunta a que en total l’Ajuntament destinarà al voltant del 1.700.000 euros per fer front a l’emergència econòmica i social.

Juli Fernández, líder socialista explicava ahir en aquesta sintonia que la proposta del govern era insuficient, en matèria econòmica. En la darrera conversa, però, entre el govern i el principal partit a l’oposició, s’ha salvat totes les distàncies.

Josep Piferrer apunta que un cop arribat a un acord amb el PSC també volen que s’hi sumin Palafrugell en Comú i Ciutadans. No obstant això, el retard amb el que aquests dos grups els hi han fet arribar les propostes complica les converses.

En aquesta línia, Josep Piferrer no ha volgut avançar les propostes en concret que han marcat per deferència a la resta de l’oposició. La intenció es presentar un comunicat conjunt amb els acords consensuats. No obstant això, aquestes ajudes ascendiran al 1.700.000 euros amb ajudes directes al comerç i a les persones.

Complicat definir quan es rebran els ajuts

Una de les crítiques del PSC cap a l’equip de govern era la demora en respondre les seves propostes i en convocar el ple extraordinari. Josep Piferrer explica que els punts de sortida dels dos grups eren molt allunyats i això ha allargat les converses.

No obstant aquestes discrepàncies, Piferrer ha remarcat que les negociacions han estat fluïdes i que s’ha arribat a un bon acord.

Respecte a quan arribaran aquestes ajudes econòmiques als ciutadans, l’alcalde de Palafrugell reconeix que és complicat de dir. Intentaran, però aprovar aquelles que siguin més fàcils d’adjudicar.

Per últim, Josep Piferrer ha apuntat a que aquestes ajudes canvien de dalt a baix el programa de govern. Malgrat que hi ha hagut estalvi pressupostari, hi haurà accions que no es podran exectuar.

Per tant, l’acord entre el govern de Palafrugell i el PSC es plasmarà en la sessió extraordinària del proper dimarts 19 de maig. Podreu seguir el ple per aquesta web i pel 107.8fm.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *