Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


79 actes per fer “botellon” a les platges de Palafrugell

Escrit per a 6 d'agost de 2020

 • La Policia Local de Palafrugell i els Mossos d’Esquadra han aixecat acte en només 24 hores.

La Policia Local de Palafrugell ha posat en marxa, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, una campanya per disminuir i erradicar els anomenats “botellons” que es produeixen a les zones costaneres i que actualment estan prohibits als espais públics. Les actuacions policials es van iniciar el passat 3 d’agost i en només dues nits (des de la matinada de dimecres, fins a la matinada d’avui dijous, és a dir, 24 hores) s’han aixecat 79 actes.

Aquesta campanya sorgeix arran de la problemàtica sorgida a les zones de platges envers persones que es reuneixen en hores nocturnes creant aldarulls, sorolls i molèsties als veïns, així com consumint alcohol en els espais públics de platges i places fet que està prohibit per l’Ordenança municipal de civisme i pel Decret de Generalitat que prohibeix el “botellon” a la via pública. Així mateix s’està actuant amb els grups amb un gran nombre de persones que s’apleguen als espais públics i que no respecten les mesures de seguretat obligatòries per prevenir el contagi de la Covid-19, com són les distàncies de seguretat i l’ús de les mascaretes.Les actuacions realitzades han estat contundents envers les persones que infringeixen tant la prohibició de consum d’alcohol en espais públics com l’ús obligatori de la mascareta. Els resultats concrets en les darreres 24 hores han estat: 

• 2 actes aixecades per desobediència als agents de policia

• 3 actes aixecades per manca de respecte als agents de l’autoritat

• 3 actes aixecades per consum i/o tinença de droga

• 14 actes per no dur mascareta

• 57 actes aixecades per consum de begudes alcohòliques a la via pública o espai públic

De les actes aixecades per consum de begudes alcohòliques s’han denunciat a 8 menors d’edat que han estat lliurats als seus pares o tutors.

L’Ajuntament insisteix en la importància de seguir les mesures dictades per la prevenció de la Covid-19, principalment l’ús de mascareta i mantenir la distància de seguretat, així com la prohibició del consum d’alcohol a la via pública. La campanya de la Policia Local es mantindrà els propers dies.


Opinions dels lectors
 1. Assumpta Diaz Limonchi   On   6 d'agost de 2020 at 17:28

  Sóc una veïna de calella a la zona de prat cielo
  Fa 13 anys que cada estiu tenim problemes d aldarulls i botellon
  Dono gràcies a la policia i mossos per fer aquesta feina i espero poder dormir per fi aquest estiu després de 13 anys trucant a la policia dia si dia no
  Espero que el 2020 sigui per fi per celebrar algo de debò
  Gràcies

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *