Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


74% menys de moviment de vehicles a Palafrugell

Escrit per a 23 de Març de 2020

  • David Puertas, cap de la Policia Local de Palafrugell alerta que en tot el cap de setmana han posat prop d’un centenar de denúncies a persones que s’havien saltat el confinament.
  • Agraeix, però, que la gran majoria de gent està complint les restriccions de mobilitat.

Cap de setmana intens, un més, a la Policia Local de Palafrugell. Aquest cap de setmana s’havia planificat un dispositiu especial amb Mossos d’Esquadra per controlar els accessos del municipi. Malgrat haver detectat diversos conductors sense justificació, també hi ha una dada positiva. Aquest dissabte 21 de març hi ha hagut un 74% menys de moviment de vehicles a Palafrugell respecte el dissabte passat.

David Puertas, cap de la Policia Local ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per fer balanç de les actuacions del cap de setmana al municipi. Primer de tot, ha volgut agrair la solidaritat de la gran majoria de vilatans que segueixen el confinament.

D’altra banda, ha apuntat que també hi ha una minoria que se salta les restriccions de mobilitat. En aquest sentit, explica que s’han posat prop d’un centenar de denúncies per saltar-se l‘Estat d’Alarma pel coronavirus.

David Puertas, també ha explicat que després d’una campanya informativa, ara quan detecten casos flagrants de persones que se salten el confinament se’ls denuncia. En aquest sentit, ha alertat que en el casos de reincidència se’ls farà un requeriment judicial per un delicte de desobediència.

Disminueix en picat el volum d’entrades i sortides de Palafrugell

D’altra banda, gràcies a les càmeres de videovigilància instal·lades al diversos accessos del municipi, també es pot tenir constància del volum de trànsit de vehicles.

El cap de la Policia Local de Palafrugell explica que en fan un monitoratge diari. En aquest sentit, destaca que respecte la setmana passada hi hagut un 74% menys de moviment de vehicles a Palafrugell. El dissabte 14 de març es van detectar 39.000 vehicles pels 10.000 d’aquest passat dissabte. A més, la davallada és encara major si ens fixem en el dilluns 9 de març en el que es van detectar 66.000 moviments. Unes dades que demostren que les mesures estan funcionant.

Respecte al moviment de persones amb segona residència, Puertas detalla que una dotzena de denúncies han anat en aquest sentit. A més, apunta que a aquestes persones se les fa girar cua i tornar cap a casa seva, amb la denúncia interposada.

En cas que tornant cap al seu domicili se’ls aturi de nou, aquesta persona no tornaria a ser sancionat, segons David Puertas.

Així doncs, malgrat que la majoria de veïns i veïnes de Palafrugell segueixen estrictament amb el confinament, encara hi ha persones que se’l salten. Puertas admet que no poden arribar a cobrir-ho tot, però que seguiran treballant per evitar aquests fets.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *