Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


53a Cantada d’Havaneres dedicada a l’Havana

Escrit per a 29 de maig de 2019

  • L’esdeveniment palafrugellenc col·laborarà en l’aniversari dels 500 anys d’història de la capital cubana, l’Havana

La 53a edició de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell tindrà l’actuació de 3 grups palafrugellencs. Als grups Arjau, Neus Mar i Port Bo, el degà de la Cantada, se’ls hi sumarà el conjunt Son de l’Havana. En aquest sentit, també cal destacar que, es fa una aposta important per les veus femenines. A més, com a principal novetat hi ha la col·laboració de la capital de Cuba, l’Havana.

Un any més, l’esdeveniment arribarà el primer cap de setmana de juliol, el dissabte 6. La Cantada donarà el tret de sortida oficiós a la temporada estiuenca a la Costa Brava que continua l’endemà amb el concert de Diego el Cigala dins el festival Ítaca.

Lligam entre la Cantada i l’Havana

Al mateix temps, l’estreta relació entre el gènere de les havaneres i la capital cubana tindrà un paper destacar a la Cantada. D’aquesta manera, l’esdeveniment d’aquest any participarà en la col·laboració de celebració de la capital cubana, l’Havana. La capital de Cuba es troba en ple procés de la celebració dels seus 500 anys d’història.

Albert Gómez, regidor de promoció econòmica en funcions dona els detalls per a Ràdio Palafrugell de com es va fraguar aquesta col·laboració.

A més a més de Calella de Palafrugell i la Cantada d’Havaneres, l’Havana també ha escollit la Fira d’Indians de Begur. Seguint amb aquest punt, també s’espera la presència d’autoritats cubanes per presenciar l’esdeveniment estrella del municipi.

Cantada d’Havaneres en directe per TV3

D’altra banda, com ja és habitual, la Cantada podrà seguir-se en directe a través de les pantalles gegants que s’instal·laran al municipi. Aquestes s’ubicaran a les platges del Canadell i del Port Pelegrí (Calella de Palafrugell), a Plaça Nova (Palafrugell) i a la platja de Llafranc.

La gent que no vulgui o no pugui gaudir de l’esdeveniment en directe ho podrà fer a través de la petita pantalla, ja que Televisió de Catalunya tornarà a estar al costat de la cultura popular fent la retransmissió, en directe, de la Cantada.  

Entrades exhaurides

Les entrades per la 53a Cantada d’Havaneres de Calella de Palfrugell es van posar a a la venda el passat dilluns 27 de maig. En menys de 24 hores les entrades van exhaurir-se, un fet que per habitual no s’ha de menystenir.

D’altra banda, un any més, coincidint amb dia de la Cantada, durant la tarda i al llarg de la nit se celebrarà el tradicional Mercat d’Artesans al Passeig del Canadell i al carrer de Francesc Estrabau de Calella. 

A més, en finalitzar la Cantada, a partir dos quarts d’una de la matinada, es desenvoluparan els concerts de prop que tenen lloc a les tavernes de Calella de Palafrugell.

Per últim, l’endemà el Festival Ítaca agafa el relleu de l’escenari de la platja del Port Bo per oferir el de Diego el Cigala que portarà fins a peu de platja la seva gira que porta per títol “Lágrimas negras”.

Conversa íntegra amb Albert Gómez, regidor de promoció econòmica en funcions

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *