Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


48 denúncies a Palafrugell per incomplir l’Estat d’Alarma

Escrit per a 22 de Març de 2020

Aquest cap de setmana s’han obert actes de denúncia contra mig centenar de persones que es trobaven al carrer. En concret, són 48 les denúncies que s’han posat a Palafrugell per incomplir l’Estat d’Alarma.

Durant aquests dos darrers dies, la Policia Local de Palafrugell ha denunciat a 48 persones per desobeir el confinament. D’aquest total, hi ha algunes persones que són reincidents, mentre d’altres eren veïns de segones residències. D’aquestes, un total de 17 no van poder justificar el fet de ser al carrer en aquell moment; 7 més es trobaven en zones comunes d’espais en segones residències com pistes d’esport o equipaments similars; 12 van ser denunciats a la zona del centre vila i finalment 10 es van identificar en el desplegament que va fer el cos policial juntament amb el de Mossos d’Esquadra a les entrades del municipi.

Més de 1.000 vehicles aturats

D’altra banda, durant aquests últims dies han continuat les patrulles a peu i en vehicles policials per seguir informant la ciutadania, i actuant en aquells espais on calia fer-ho. Una mesura que seguirà vigent mentre sigui necessari, completada amb els controls que tenen lloc a la carretera per supervisar els desplaçaments d’entrada i sortida a tot el municipi. En aquest sentit, s’han realitzat més d’un miler de controls de vehicles i s’han identificat prop de 1200 persones. També segueix fent-se arribar el missatge a la ciutadania a través de la megafonia de les patrulles i dels vehicles de Protecció Civil, on s’informa de la situació i es demana la col•laboració ciutadana perquè només es surti de casa si és estrictament necessari i pels únics motius pels qual està permès, com anar a fer la compra o desplaçar-se al lloc de treball.

Cal destacar que els agents policials ja comencen a identificar ràpidament a simple vista les persones que són al carrer sense causa justificada i es dóna la circumstància que, aquests, quan detecten la presència policial marxen corrent.

Col·laboració ciutadana

Finalment, a mesura que passen els dies de confinament decretat per l’Estat d’Alarma fa tot just una setmana, la col·laboració ciutadana que s’ha traduït majoritàriament quedant-se a casa, sense sortir al carrer si no és estrictament necessari ha anat en augment de manera progressiva. Tot i això, també s’ha vist incrementat el nombre d’identificacions i denúncies interposades des de la Policia Local per incompliment del Reial Decret 463/2020 que té com a principal objectiu frenar l’expansió del Coronavirus.

La Policia Local i l’Ajuntament de Palafrugell han agraït des de diversos mitjans la col·laboració i el gran civisme amb què s’està comportant la major part de la població del municipi, que sí fa cas de les mesures decretades i es queda en confinament a casa, fet que contribueix a la contenció de la propagació del virus. A més d’agrair la tasca que duen a terme els voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil, així com la Policia Local. A tots aquests, l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, els hi va agrair la seva col·laboració i l’exercici solidari demostrat amb un vídeo que es va penjar a les xarxes socials.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *Segueix llegint