Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


321.277 euros de solidaritat a l’Oncotrail 2019

Escrit per a 7 d'Octubre de 2019

  • En total 270 equips van participar de la 7a edició que també va comptar amb la col·laboració de més de 500 voluntaris.
  • L’equip Jovi va ser el primer en arribar en poc més de 9 hores

L’Oncotrail s’ha tornat a confirmar com la gran festa del trailrunning solidari, amb la participació de 2.200 corredors i més de 500 voluntaris que han compartit el seu compromís amb els malalts de càncer. En total s’han recaptat 321.277 euros de solidaritat a l’Oncotrail 2019. Amb l’aportació de la 7a edició la recaptació total ascendeix per sobre del milió d’euros.

La cursa solidària,  organitzada per  la Fundació Oncolliga Girona  amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell, ha aconseguit reunir en aquesta setena edició un total de 321.277,89 € euros. Així, amb els recollits en les 6 edicions anteriors, enguany s’ha superat la barrera del milió d’euros. No obstant aquesta xifra, s’ha de recordar que la plataforma de donacions continuarà oberta encara algunes setmanes. Els diners es destinaran íntegrament a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies.

Finalment, 270 equips van prendre la sortida a les 9 del matí del dissabte a la plaça de Can Mario de Palafrugell,  enmig d’un ambient festiu i carregat de nervis i emoció. L’objectiu comú de tots ells: superar el repte de recórrer per relleus un total de 100 km per camins de ronda de la Costa Brava i les Gavarres. A més, enguany la forquilla d’edat dels participants també ha estat molt àmplia, des dels 15 anys dels més joves fins al 69 dels més grans. 

Els primers en arribar en poc més de 9 hores

Les primeres hores de la cursa es van desenvolupar sense incidències importants. Així, en poc més de nou hores ja van començar a arribar a meta els primers equips. Els primers van ser el GRUP JOVI, amb un temps de 9:21:48, seguits de prop per ONCORUN PORQUERES (9:32:49). D’altra banda, els tercers classificats han estat TOCAT(S) DE L’ALA, amb un temps de 09:53:39.

Al llarg de tota la tarda, la nit i matinada van arribar el gruix d’equips. De fet, s’ha de destacar que enguany la cursa ha estat més ràpida. L’any passat els darrers participants van creuar la meta per sobre les 27 hores. En canvi, enguany l‘últim equip en completar els 100km ho ha fet pocs minuts després de les 24 hores.

En total s'han recaptat 321.277 euros de solidaritat a l'Oncotrail 2019. Amb l'aportació de la 7a edició la recaptació total ascendeix per sobre del milió d'euros
Moment de la sortida des de la plaça Can Mario

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *