Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


27a Trobada d’Embarcacions Tradicionals

Escrit per a 27 de juny de 2019

  • Pere de Prada, president de l’Associació d’Amics de la Vela Llatina dona els detalls a Ràdio Palafrugell

Aquest cap de setmana tindrà lloc a Calella de Palafrugell la 27a Trobada d’Embarcacions Tradicionals. Una desena d’embarcacions de vela tradicional (llatina, al terç, àurica, etc) participaran enguany d’aquesta trobada que començarà el divendres 28 i s’allargarà fins el diumenge 30 de juny.

Pere de Prada és el president de l’Associació d’Amics de la Vela Llatina, entitat organitzadora de la 27a Trobada d’Embarcacions Tradicionals. De Prada ha volgut posar el focus en el bon moment pel qual passa la recuperació d’embarcacions tradicionals.

El més espectacular i visualment impactant d’aquest esdeveniment és la imatge que ofereix l’arribada de les barques a Port Bo. D’altra banda, també és remarcable la imatge de la navegada lliure costejant fins a Cala Pedrosa, a tocar de Tamariu. Pere de Prada explica que en arribar a la cala els hi donaran un “kit de supervivència”.

Per altra banda, de cara a edicions properes des de l’Associació volen impulsar la figura de Sant Pere, patró dels pescadors i de Calella. De Prada explica que volen que sigui per Sant Pere quan es faci la processó, i no per la Verge del Carme. Segons el president dels Amics de la Vela Llatina, aquesta darrera va ser una patrona imposada.

Inicis de la Trobada d’Embarcacions Tradiconals

La trobada es va iniciar l’any 1992 gràcies a un grup de persones que van decidir que Calella de Palafrugell era l’espai ideal per mostrar els gran vaixells de vela llatina de Catalunya. Al llarg dels 27 anys d’història hi han participat un centenar d’embarcacions diferents.

Una vegada més, la Trobada coincideix amb la Festa de Sant Pere, la Festa Major de Calella, just una setmana abans de la tradicional Cantada d’Havaneres, que ofereix Calella com el gran aparador d’inici d’estiu a la Costa Brava.

Entrevista a Pere de Prada al voltant de la Trobada d’Embarcacions Tradicionals
Pere de Prada, 27a Trobada d'Embarcacions Tradicionals
Pere de Prada, president de l’Associació d’Amics de la Vela Llatina a Ràdio Palafrugell

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *