Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


101 denúncies per no portar posada la mascareta

Escrit per a 23 de setembre de 2020

  • La Policia també realitza controls als establiments per evitar incompliments de les normes de seguretat sobre la salut.

La Policia Local de Palafrugell ja ha posat 101 denúncies per no portar posada la mascareta i no tenen una justificació vàlida que els hi permeti evitar la seva utilització. Des de l’entrada en vigor de la normativa, els agents han denunciat aquelles persones que no portaven mascareta, la tenien mal posada o la portaven penjant del braç.

El 9 de juliol, la Generalitat de Catalunya va fer obligatori l’ús de la mascareta a tota l’espai públic. També, tot i que es pogués garantir la distància de seguretat. Paral·lelament, la Policia Local va realitzar diversos avisos recordant als ciutadans l’ús d’aquesta mesura clau per frenar la nova onada de contagis. Vist que en moltes ocasions hi ha ciutadans i ciutadanes que es troben incomplint, es van començar a interposar les sancions.

Més de 300 actes informatives a establiments

D’altra banda, la Policia Local també realitza controls als establiments comercials, així com a locals dedicats a la restauració. En aquest sentit, s’han fet més de 350 actes informant sobre la necessitat del compliment per part del personal que està treballant. Posant èmfasi en aquells que es troben de cara al públic.

D’altra banda, cal recordar que una vegada feta la denúncia, els assenyalats per l’incompliment de la normativa poden presentar les seves al·legacions. No obstant això, si la denúncia es converteix en una multa efectiva suposarà un cost d’aproximadament 100 euros una vegada finalitzat el procés administratiu. Amb tot, en poc més de dos mesos a Palafrugell ja s’han posat 101 denúncies per no portar ben posada la mascareta.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *