SOS Costa Brava interposa un recurs al Pla Especial Urbanístic de Cap Roig
Escrit per Ràdio Palafrugell el 2 d'Agost de 2019
- L’Associació dels Naturalistes de Girona, IADEN-Salvem l’Empordà i SOS Empordanet s’han unit amb SOS Costa Brava per lluitar contra el Pla Especial Urbanístic dels Jardins de Cap Roig
La plataforma SOS Costa Brava ha interposat un recurs al TSJC en relació al Pla Especial Urbanístic als Jardins de Cap Roig promogut per la Fundació La Caixa. En una roda de premsa conjunta amb l‘Associació dels Naturalistes de Girona, IADEN-Salvem l’Empordà i SOS Empordanet han exposat el seu posiconament davant l’aprovació definitiva del Pla per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona. Al·leguen l’impacte ambiental i paisatgístic que provocarà en relació a l’Espai d’Interès Natural de Castell – Cap Roig i al BCIN.
Així, per les diverses entitats aquest Pla suposa un impacte molt greu per aquest àmbit protegit de la Costa Brava. A més, valoren que seria un precedent molt greu administratiu i urbanístic per a la protecció del litoral. En aquest sentit, Eduard de Ribot, advocat de SOS Costa Brava ha destacat que el recurs s’ha admès a tràmit.
D’altra banda, de Ribot també ha remarcat que l’aprovació és un fet totalment incoherent, tenint en compte el Pla Director Urbanístic que s’està desenvolupant.
A més, l’advocat de SOS Costa Brava també ha volgut posar sobre la taula quins serien els impactes ambientals que hi hauria si es materialitzés el Pla Especial. Entre d’altres hi ha la freqüentació de l’espai, problemes d’accessibilitat o la contaminació lumínica. Per aquest motiu i per la manca de respecte amb les directrius de paisatge, explica l’advocat de SOS Costa Brava, s’ha presentat aquest recurs.
Durant la roda de premsa també s’ha valorat que la Fundació La Caixa està rebent un tracte de favor. De Ribot ho justifica amb el fet que des dels ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell els hi permeten incomplir normes adscrites als Sòls No Urbanitzables (SNU).
No obstant això, Eduard de Ribot també ha comentat les victòries que ha aconseguit la plataforma. Entre elles, obligar a adequar el tram de camí de ronda que hi passa.
Els descendents del matrimoni Voedvosky
A més a més dels temes ambientals i paisatgístics la plataforma té una nova carta a jugar. D’una banda els documents de donació del matrimoni Voedvosky. En aquests s’especifica que la cessió es fa amb la condició de preservar l’indret tal i com el deixaven. Això obre la porta a que els familiars del matrimoni puguin impugnar aquest document com explica De Ribot.
Així doncs, una factor més que les plataformes sumen per recórrer l’aprovació del Pla Especial. Una nova carta que afegides a les ambientals, paisatgístiques i ambientals esperen que facin reaccionar a La Caixa.
La resolució per part del TSJC d’aquest recurs al Pla Especial Urbanístic de Cap Roig pot trigar entre dos i tres anys en arribar. Així doncs, l’esperança se centra en posar recursos en cada llicència que demani la Fundació La Caixa a l’Ajuntament. En aquest sentit, les entitats han explicat que primer de tot es focalitzaran en la construcció de l’Auditori soterrat.
Pingback:
Pingback: