Conversa sobre la fauna marina amb l’Associació Noa 18 Nusos
Ràdio Palafrugell
Durant les darreres setmanes, l’Associació Noa 18 nusos ens ha fet partícips, a través de les xarxes socials, de l’aparició d’espècies actualment particulars a la costa catalana. Així, conversem amb l’Albert González i la Clàudia Auladell, biòlegs i membres de l’agrupació, per parlar sobre la fauna marina de casa nostra.
Segons els experts, l’associació té com a objectiu el coneixement i l’estudi de la fauna marina, així com de la seva protecció. Tanmateix, es centren especialment en els cetacis d’una zona concreta de la costa, la qual es situa entre Palamós i Begur. Es tracta d’unes espècies protegides que estan molt sotmeses a la pressió humana, bé sigui per la intensitat pesquera dels seus aliments o per la contaminació.
Això no obstant, els biòlegs han arribat a la conclusió que el confinament ha generat l’aparició d’espècies poc freqüents com ara els caps d’olla negres. En aquest sentit, la disminució de la petjada humana ha donat més llibertat als animals, tant marins com terrestres. Així i tot, també han destacat altres variables com ara l’arribada de la primavera, en la qual es produeixen més migracions, i altres moviments atmosfèrics.
Arran, doncs, del retrobament amb espècies que ja no s’esperaven, l’associació fa una crida a una millora de la protecció i la conservació d’aquests animals. Una tasca que es pot fer possible planificant i legislant mesures que ho portin a terme.
Podeu escoltar l’entrevista sencera clicant al següent enllaç: