L’Handbol Garbí assoleix l’ascens a Lliga Catalana

Escrit per el 3 de Juny de 2019

• Remuntada i victòria contra el Lledia Pardiynes per 29-27
  • Fita històrica per l’handbol palafrugellenc que acaba la temporada en 3a posició davant del rival de diumenge

L’Handbol Garbí assoleix l’ascens a Lliga Catalana gràcies a la victòria sobre el seu rival directe, el Lleida Pardinyes per 29-27. Aquesta és una fita històrica per als palafrugellencs que mai havien arribat a disputar la màxima competició de la Federació Catalana.

L’equip entrenat per Uri Sierra ha quedat tercer de Primera Catalana, superant al seu rival de diumenge. La tercera posició era la darrera plaça que donava lloc a pujar de categoria. El partit es va decidir en una segona part esbojarrada on el Garbí va sortir vencedor.

Remuntada d’infart

En una primera part igualada, la segona part va ser una autèntica muntanya russa. De fet, a poc menys de 10 minuts pel final de l’enfrontament els visitants dominaven clarament al marcador. El Lledia Pardinyes havia aconseguit la màxima renda de 4 gols (23-27). El darrer tram del partit va ser una tortura pels lleidetans que van veure com no feien cap gol més. A l’altra costat, l’Handbol Garbí que ho ficava tot a dins.

Finalment, la remuntada la va acabar consumant Lluís Hereu, anotant el definitiu 29-27 que va fer esclatar el Garbí Arena. Amb la victòria el Palafrugell celebrava que, per primer cop en els 40 anys d’història del club, assolia la Lliga Catalana.

D’aquesta manera vam narrar a Ràdio Palafrugell el final de partit que va donar l’ascens a Lliga Catalana a l’Handbol Garbí.

Rafel Corbí narrant els darrers minuts del CH Garbí i Lleida Pardinyes

Així doncs, fita històrica per l’Handbol Garbí que assoleix l’ascens a Lliga Catalana, la màxima categoria de la Federació Catalana.

L'Handbol Garbí assoleix l'ascens a Lliga Catalana. Uri Sierra, entrenador del Garbí
Uri Sierra, entrenador del Garbí
Entrevista amb el president de l’Handbol Garbí, Josep Maria Mora

Cap de setmana històric a nivell esportiu

A més a més de la fita de l’Hanbol Garbí, el cap de setmana va començar amb dues alegries més. D’una banda, dissabte quan quedaven pocs minuts per les 8 del vespre, la tennista palafrugellenca Aliona Bolsova aconseguia accedir a 8ns de Roland Garros. Bolsova va vèncer a la russa Alexandrova per un clar 2-6 i 5-7 i es classificava entre les 16 millors tennistes del torneig per excel·lència de terra batuda.

D’altra banda, l’altra fita històrica del cap de setmana va arribar de la mà del Corredor Mató CH Palafrugell. L’equip de Xavier Garcia Balda va guanyar en el darrer partit de la competició. D’aquesta manera assolia el títol de l’OK Plata i, a més a més, ascendia a la màxima categoria de l’hoquei estatal: l’OK Lliga.