Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ja són 39 les defuncions a la residència de Palafrugell

Escrit per el 4 de Juny de 2020

  • Des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) esperen poder donar l’alta a les 6 persones que continuen ingressades a la segona planta del centre residencial.
  • En total 39 persones han mort al centre Palafrugell Gent Gran i 50 han superat la COVID-19.

La residència Palafrugell Gent Gran ha estat el punt del Baix Empordà més afectat per la COVID-19. En aquest sentit, més de la meitat dels residents del centre- 89 de 150- han patit el coronavirus. Avui ens hem posat en contacte amb la doctora Núria Comes, directora d’Atenció a la Dependència del SSIBE. La doctora Comes ens ha actualitzat la situació al centre, i ja són 39 les defuncions que hi ha hagut a la residència de Palafrugell

Malgrat que en les darreres setmanes no hi han hagut nous casos de COVID-19, encara continua havent-hi 6 pacients ingressats a la segona planta de la residència Palafrugell Gent Gran. Es tracta de pacients que porten des del mes d’abril ingressats.

El fet que aquest pacients hagin superat moments molt crítics els fa ser optimistes que puguin rebre l’alta en els propers dies. No obstant això Comes s’ha mostrat prudent per l’edat avançada, 88 de mitjana, de cada una de les persones.

Des de la darrera actualització rebuda el passat dijous al geriàtric palafrugellenc s’han produït 5 noves morts. Per tant, ja són 39 les defuncions a la residència de Palafrugell.

Malgrat la possibilitat que la setmana vinent no hi hagi ingressats a la segona planta de la residència, aquesta es mantindrà operativa de cara al futur.

Els familiars ja poden visitar els seus familiars

La davallada de la incidència de la COVID-19 al centre palafrugellenc ha fet que des d’aquesta setmana es permetin, de nou, les visites de familiars. Tot i que, com puntualitza la doctora, són visites amb cita prèvia i amb moltes mesures d’higiene.

En aquesta línia, el fet que els residents puguin tornar a rebre visites és un aspecte molt positiu a nivell psicològic. Malgrat haver de mantenir la distància física, és una passa endavant molt ben valorada per familiars i pacients.

Per la seva banda, els professionals del centre valoren aquests avenços que es fan per recuperar la “normalitat” també molt positivament. Núria Comes, recorda que més enllà dels que s’han contagiat també hi ha el factor emocional que els ha afectat molt.

Punts de millora evidents

Un parell de mesos enrere, en el pic de la pandèmia al centre residencial, en el que es fregaven el 50 positius, la doctora Núria Comes explicava el perquè havia tingut lloc aquesta situació. Apuntava a un brot epidèmic causat per la manca de símptomes en els pacients i la poca fiabilitat dels tests antigènics. Tot i haver actuat ràpid i haver dotat de tots els recursos assistencials possibles, remarca que, en un primer moment, es va posar la mirada en els hospitals. No s’esperaven la situació que ha tingut lloc a les residències.

A nivell del SSIBE, la directora d’Atenció a la Dependència reconeix que en una primera fase la comunicació amb les famílies es podia haver fet millor.

Aspectes que s’han de millorar de cara al futur. Amb la davallada de la incidència de la COVID-19 a la residència els reptes són acollir nous residents i tornar a posar en marxa el Centre de Dia. Tot un repte, aquest darrer, ja que també s’haurà d’adaptar a la situació actual.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).