El Port Bo presenta ‘Mare vull ser pescador’
Escrit per Ràdio Palafrugell el 1 de Juliol de 2019
- Un espectacle de dansa i música en directe, emmarcat dins del Festival benèfic de dansa, Girona en Moviment.
- David Rodríguez, director del Festival i Carles Casanovas, del grup Port Bo donen els detalls a Ràdio Palafrugell
El grup palafrugellenc El Port Bo presenta Mare vull ser pescador. Un espectacle que barreja el cant de taverna en directe i la dansa. Dijous a les 21h al Centre Cultural la Mercè de Girona, donarà el tret de sortida al festival Girona en Moviment, un esdeveniment benèfic de dansa.
Els contes d’aventures, amor i vida de tres pescadors catalans donen vida a aquest espectacle únic de dansa i música en directe. D’una banda el talent extraordinari de l’aclamat grup d’havaneres Port Bo realitza una col·lecció de les seves havaneres en directe. De l’altra, les coreografies originals uneixen la música i les històries a través de la dansa, realitzades i interpretades per tres ballarins internacionals. Així, l’harmonia de la música i el moviment garanteixen una nit màgica d’imaginació i nostàlgia. Carles Casanovas, del grup Port Bo explica a Ràdio Palafrugell com els hi va arribar la proposta de produir Mare vull ser pescador.
El repte de produir el ‘Mare vull ser pescador’
D’altra banda, s’ha de destacar que aquest espectacle arriba en plena temporada alta pel grup palafrugellenc. No obstant això, el fet que sigui en benefici de la Fundació Oncolliga Girona no els va fer dubtar. A més, Carles Casanovas defineix la producció com “un repte apassionant” i “de les coses més maques que hem fet”
La idea de fusionar la música del Port Bo i la dansa, segueix la línia que es va iniciar l’any passat. En un format més íntim volen oferir al públic un espectacle de cant i dansa contemporània.
El d’enguany és tot un repte també per als ballarins. D’una banda, pel fet innovador d’unir aquests dos móns per primer cop i de l’altra pel fet de la distància. Malgrat que els tres ballarins, Luke Prunty, Paolo Giglio i el propi David Rodríguez viuen a Suïssa, els assajos amb el grup palafrugellenc s’han produït de forma ocasional.
En acabar aquest espectacle de 50 minuts de durada, i per celebrar el tret de sortida al festival, els assistents podran gaudir d’un cremat. A més, el Port Bo presenta Mare vull ser pescador la mateixa setmana de la 53a Cantada d’Havaneres, en la que també hi participaran.
El festival benèfic “Girona en Moviment”
Girona en Moviment és un festival benèfic de dansa que es celebra a la ciutat de Girona. Del 4 al 7 de juliol, els 4 dies de festival tenen dos objectius. D’una banda apropar l’art de la dansa i, de l’altra, recaptar fons per a la lluita contra el càncer.
Malgrat que és la segona edició del festival, aquest va néixer a Bescanó. La resposta del públic és la clau perquè el que va començar fa 3 anys ara s’hagi convertit en el principal festival de dansa de Girona.
A més a més, el festival també té un punt reivindicatiu. David Rodríguez explica les nul·les possibilitats que tenen els ballarins catalans d’exercir la seva professió al seu país.
Posant la mirada sobre la dansa, el festival acull ballarins, mestres i artistes de renom internacional. Tots ells participen dels actes de forma desinteressada per una bona causa. El punt àlgid del Girona en Moviment són les dues gales de Catalunya dansa contra el càncer. Aquestes tindran lloc el dissabte a les 20.30h i el diumenge a les 19h. A més, cal recordar que tota la recaptació de Girona en Moviment va destinada íntegrament a projectes de la Fundació Oncolliga Girona.
D’altra banda, per intentar apropar la dansa a la societat també hi ha una àmplia oferta d’activitats al carrer. A més de cursos intensius, tallers de dansa i conferències sobre dansa i salut. Això fa que Girona en Moviment sigui una oportunitat única per gaudir de la dansa en totes les seves vessants.
Per últim, s’ha de destacar que el Girona en Moviment té una vocació clarament internacional, però que també està arrelat a amb la cultura catalana i vol ser un aparador obert del gran talent dels ballarins catalans.
Pingback: